Με Τίμα και Σβεντ η Χίμκι την πρώτη νίκη της χρονιάς για την Euroleague

Written by  Οκτ 03, 2019

Στην πρώτη χρονικά φετινή αναμέτρηση για την Turkish Airlines Euroleague η Χίμκι ήταν πολύ καλύτερη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ παίρνοντας τη νίκη με 89-83 με πρωταγωνιστές τους Τίμα και Σβεντ και έκανε… ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα από το τέλος της πρώτης περιόδου και δεν το έχασαν ποτέ ξανά αφού η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσιάστηκε ανέτοιμη στην πρεμιέρα της και, παρ’ όλο που στο τέλος απείλησε με ανατροπή, δεν την κατάφερε.  

Ο Γιάνις Τίμα ξεκίνησε εντυπωσιακά και με 3/3 τρίποντα έδωσε την ευκαιρία στην Χίμκι να δημιουργήσει ένα μικρό προβάδισμα (22-16), πριν το πρώτο δεκάλεπτο λήξει με 24-21.

Η Χίμκι έλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση και με τον Λετονό να συνεχίζει να… πυροβολεί έφτασε εύκολα το +12 (39-27) και δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει το προβάδισμά της μέχρι και το ημίχρονο, όταν και βρέθηκε μπροστά με 48-40.

Η εικόνα των δυο ομάδων δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την Χίμκι να εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμά της και να το αυξάνει σταδιακά, φτάνοντας στο +14 στο τέλος της τρίτης περιόδου (75-61) που της έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης, κάτι που επιβεβαιώθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αφού η Μακάμπι δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στη φετινή διοργάνωση με 89-83.

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους και 6 ασίστ, ο Γιάνις Τίμα σταμάτησε στους 17 πόντους (5/12 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ, ο άΝτονι Γκιλ είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Γιόνας Γερέμπκο τελείωσε με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για την Μακάμπι, ο Ταρίκ Μπλακ σημείωσε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Όμρι Κάσπι είχε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο ΟθέλοΧάντερ σημείωσε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Ελάιζα Μπράιαντ είχε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-40, 75-61, 89-83

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.