Ο Ερυθρός Αστέρας κράτησε την Φενερμπαχτσέ στο… μηδέν!

Written by  Οκτ 10, 2019

Ο Ερυθρός Αστέρας θριάμβευσε με την άμυνά του απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, της οποίας επιβλήθηκε με 68-56 και την υποχρέωσε στην δεύτερη ήττα της σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αν και το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου ήταν εξαιρετικοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα, εγκλώβισαν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έφτασαν στην πρώτη τους φετινή νίκη, με τον Μίλαν Τόμιτς να χαμογελά ικανοποιημένος από την εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες του στο παρκέ.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους να παίρνουν μικρά προβαδίσματα, αλλά να μην δημιουργούν διαφορά και την έμπειρη τουρκική ομάδα να καταφέρνει να μένει κοντά να μην επιτρέπει σε καμία περίπτωση στον αντίπαλό της να ξεφύγει και, παρά την χαμηλή επιθετική επίδοση των δυο ομάδων, να παίρνει το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 15-16.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πιο… ζωηρός στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με 6 πόντους (27-21) και, με την Φενερμπαχτσέ να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που τον βρήκε να προηγείται με 35-30.

Με περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό, οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά το +9 με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (46-37) και έβαλαν πολύ δύσκολα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που εξακολουθούσε να είναι πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα και να μειώνει μετά βίας στο τέλος του δεκάλεπτου σε 51-43.

Η Φενερμπαχτσέ έφτασε κοντά στην ανατροπή, μειώνοντας σε 53-51, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε με σερί 8-0 και έφτασε το +10 (61-51) και δεν ξανακοίταξε πίσω, παίρνοντας τελικά μια σπουδαία νίκη με 68-56 που πανηγυρίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, έξαλλα από τους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Ο Λορένζο Μπράουν ήταν πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Τζέημς Γκιστ είχε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Στράτος Περπέρογλου πρόσθεσε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για την Φενερμπαχτσέ, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 19 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μπόμπι Ντίξον πρόσθεσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 51-43, 68-56

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.