Έπαθε… Βιλερμπάν και δεύτερη σερί ήττα

Written by  Οκτ 17, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε την τύχη στα χέρια του, αλλά όπως και την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία με την Βιλερμπάν, έτσι και αυτή τη φορά με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, ο Νικ Καλάθης αστόχησε στην τελευταία επίθεση, με την ιταλική ομάδα να φεύγει νικήτρια με 78-79 και την ελληνική να πέφτει στο 1-2 μετά από ένα πολύ κακό επιθετικά βράδυ.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν σε άσχημη βραδιά, αφού τα «έσπασαν» κυριολεκτικά από τα 6,75 μ. (μόλις 3/20), για πρώτη φορά έπειτα από καιρό ήταν νωθροί και δεν είχαν δημιουργία (μόλις 11 ασίστ), ενώ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έχασαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ, με συνέπεια η Αρμάνι να βρει λύσεις και να παίρνει τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι φίλοι του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν θερμά τον Λουίς Σκόλα, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώ ανάρτησαν πανό υπέρ της ειρηνης, διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με τους Σκόλα και Μίτσοφ να παίρνουν τις πρώτες προσπάθειες της ομάδας τους, η Αρμάνι προηγήθηκε με 10-15 στο 5’ και έδειξε ότι το βράδυ δεν θα είναι εύκολο για τους «πράσινους» που ξεκίνησαν άστοχοι και νευρικοί, προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 8-0, πήρε προβάδισμα με 18-15 και έδειξε να ανακάμπτει, αλλά η ιταλική ομάδα αντέδρασε με τη σειρά της και, εκμεταλλευόμενη την κακή μέρα των γηπεδούχων, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 20-24.

Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και τον Παναθηναϊκό να είναι απελπιστικά άστοχος (1/10 τρίποντα στο ημίχρονο), με συνέπεια να μην μπορεί να χτίσει μια διαφορά και το ημίχρονο να βρίσκει τους δυο αντιπάλους ισόπαλους με 38-38.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με τους «πράσινους» να ισορροπούν στο παρκέ, να προσπαθούν να βρουν λύσεις, αφού εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι από την περιφέρεια και την Αρμάνι να βρίσκει ευκαιρία να προηγηθεί με 57-61 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Με τον Τζέικομπ Γουάιλι να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και να δίνει τις λύσεις που έψαχνε ο Παναθηναϊκός, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε ιδανικά την τελευταία περίοδο και με σερί 11-0 προηγήθηκε με 68-61 βάζοντας στο παιχνίδι και την εξέδρα και έδειξα ότι μπορεί να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού.

Η Αρμάνι, ωστόσο, απάντησε με δικό της σερί 9-0 για να περάσει ξανά μπροστά με 68-70 και το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, με την αγωνία να χτυπάει… κόκκινο.

Με τρίποντο ο Καλάθης έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 76-72, αλλά ο Μίτσοφ με 5 συνεχόμενους πόντους έβαλε την Αρμάνι ξανά μπροστά με 76-77, με την ιταλική ομάδα να παίρνει συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και να χάνει την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι και τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να βάζει ξανά τους «πράσινους» μπροστά με προσωπική ενέργεια στα 34’’.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την άμυνα, αλλά έχασε ξανά το ριμπάουντ με τον Μορασκίνι να πηγαίνει στην γραμμή των βολών στα 8.8’’ έπειτα από φάουλ που κέρδισε από τον Καλάθη και με 2/2 να κάνει το 78-79 για την Αρμάνι.

Μετά το τάιμ άουτ, η μπάλα πήγε στα χέρια του Καλάθη, αλλά, όπως και την περασμένη εβδομάδα, ο διεθνής γκαρντ δεν κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην μάδα του, με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα την μεγάλη εκτός έδρας νίκη τους.

Παρ’ όλα αυτά, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 21 πόντους, σημειώνοντας τα μοναδικά τρίποντα των «πράσινων» με 3/6 προσπάθειες, προσθέτοντας ακόμα 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζέικομπ Γουάιλι ήταν ο μόνος από τους ψηλούς που στάθηκε καλά, σημειώνοντας 17 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ντίνος Μήτογλου που σημείωσε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα, ο Λουίς Σκόλα ήταν εξαιρετικός, με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, οι 5 εκ των οποίων όταν δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει και γύρισε το παχνίδι υπέρ της ομάδας του, ενώ ο Μάικλ Ρολ είχε 16 πόντους, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να προσθέτει 10 πόντους με 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-38, 57-61, 78-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.