Τον… εκτέλεσε η Χίμκι και έχασε έδαφος

Written by  Οκτ 29, 2019

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague ξεκίνησε άσχημα για τον Παναθηναϊκό, που έκανε πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην εξαιρετική στο ξεκίνημα της χρονιάς, Χίμκι που ήταν καταιγιστική από τα 6,75μ (15/29), γνωρίζοντας την ήττα με 103-86 και έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα σερί εκτός έδρας νικών, που τον αφήνει στο 2-3 και επιστρέφει στην Αθήνα για τον αγώνα με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν ένα πάρα πολύ καλό πρώτο μέρος, όπου είχαν ενέργεια, πλάνο, καλή ψυχολογία και, παρά τους 50 πόντους που δέχθηκαν, κατάφεραν να προηγηθούν χάρη στην εξαιρετική αναλογία ασίστ – λαθών τους, έχοντας μοιράσει συνολικά 17 ασίστ και μόλις 2 λάθη.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, ήταν άστοχοι, σκόραραν συνολικά σχεδόν όσους πόντους είχαν στην πρώτη περίοδο (29 στο 10’, 31 συνολικά στο β’ μέρος) και στα τελευταία λεπτά κατέρρευσαν και έφυγαν με μια βαριά ήττα από την Μόσχα που, περισσότερο από το αποτέλεσμα, η εικόνα είναι αυτή που πλήγωσε περισσότερο.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βρει αντίδοτο από την δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι, με την τουρκική ομάδα να έχει ανοδική πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 0-4, με την Χίμκι να περνάει μπροστά με 13-8 χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Σβεντ με 13-8, όμως, οι «πράσινοι» είχαν απαντήσεις και με τον Τζέικομπ Γουάιλι να δίνει και πάλι σημαντικές λύσεις από το «ζωγραφιστό» προηγήθηκαν στο τέλος της χορταστικής πρώτης περιόδου με 25-29.

Η ελληνική ομάδα έφτασε το +6 με βολές του Ντίνου Μήτογλου (25-31) και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχους να απαντούν εκ νέου, να προηγούνται με 41-38 χάρη σε τρίποντο του Μπούκερ, αλλά ο Παναθηναϊκός επανήλθε και προηγήθηκε στο τέλος του ημιχρόνου με 50-55.

Η Χίμκι ξεκίνησε πολύ καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο και με σερί 12-4 προηγήθηκε με 62-59, με την αναμέτρηση να πηγαίνει στον πόντο και τις δυο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα, αλλά στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκάλεπτου, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους έδωσαν οι «πράσινοι», προηγήθηκαν με 77-70, πριν ο Ράις με τρίποντο μειώσει σε 77-73.

Η ρωσική ομάδα είχε βρει πια ρυθμό στο παιχνίδι και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (87-75), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη, αφού ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει και στο τέλος έφτασε και σε μια μεγάλη διαφορά, με το τελικό 103-86 να πληγώνει τους «πράσινους».

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 26 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Γιάνις Τίμα είχε 16 πόντους με 4/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Γιόνας Γερέμπκο είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Νταιρίς Μπέρτανς είχε 12 πόντους και ο Τζέρεμι Έβανς έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ σε μια βραδιά που η Χίμκι παρουσίασε έντονο πλουραλισμό.

Ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 16 πόντους, ο Νικ Καλάθης έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ασίστ και ο Ντεσόν Τόμας είχε επίσης 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-29, 50-55, 77-73, 103-86

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.