Χτίζει παράδοση στις… παρατάσεις η Ζενίτ

Written by  Οκτ 30, 2019

Όπως και στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι και στο Κάουνας η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έδειξε μεγάλες αντοχές στην παράταση της αναμέτρησης και πήρε την δεύτερη εκτός έδρας νίκης της και δεύτερη συνολικά στην διοργάνωση, αυτή τη φορά με 82-70 (κ.α. 62-62) χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδιότυπη παράδοση στην διοργάνωση.

Η αναμέτρηση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας στην κανονική διάρκεια της, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν φτωχό θέαμα, αλλά στην παράταση, η Ζενίτ κυριάρχησε, σκόραρε το ένα τρίτο των πόντων που σημείωσε σε όλο το 40λεπτο και πήρε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Η Ζενίτ μετά το πρώτο πεντάλεπτο έδειξε να πατά λίγο καλύτερα και προηγήθηκε με 8-12, αλλά η Ζαλγκίρις έκανε καλύτερο τελείωμα στο πρώτο δεκάλεπτο, ανατρέποντας την κατάσταση και προηγούμενη με 18-14.

Πανομοιότυπο το ξεκίνημα και της δεύτερης περιόδου, με την Ζενίτ να μπαίνει καλύτερα, να προηγείται με 22-27, με τους γηπεδούχους να απαντούν εκ νέου και με σερί 6-1, να κλείνουν το πολύ φτωχό πρώτο μέρος στην ισοπαλία 28-28.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν η σειρά της Ζαλγκίρις να παίρνει μικρά προβαδίσματα, που δεν ξεπέρασαν τους τρεις πόντους (41-38), με την Ζενίτ να ανταποδίδει και να προηγείται στο τέλος της περιόδου με 43-44.

Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πήγαινε σε δραματικό φινάλε, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα, καθώς η Ζενίτ πήρε μεν προβάδισμα 8 πόντων (46-54) που με την εικόνα που έδειχναν οι δυο ομάδες, φάνταζε πως θα της χάριζε τη νίκη, αλλά η Ζαλγκίρις απάντησε στα τελευταία λεπτά και με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να κλέβει το φάουλ από τον Άλεξ Ρένφρο στην λήξη της αναμέτρησης σε προσπάθεια για τρίποντο, σημείωσε 3/3 βολές και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, ωστόσο, η Ζενίτ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και με συνολικό επιμέρους 8-20 πήρε την μεγάλη νίκη με 70-82 και έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλές ζημιές στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ματέους Πονίτκα σημείωσε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Κόλτον Άιβερσον σημείωσε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Όστιν Χόλινς είχε επίσης 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από την Ζαλγκίρις, που έμεινε επίσης στο 2-3, ο Ζακ Λεντέι έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Εντγκάρας Ουλανόβας σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Νάιτζελ Χέις με τον Μάριους Γκριγκόνις είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 28-28, 43-44, 62-62, 70-82 (παρ.)

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.