Δύσκολα την Βαλένθια και στην μοναξιά της κορυφής η Μπαρτσελόνα

Written by  Οκτ 31, 2019

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στην τελευταία της βαθμολογίας, Βαλένθια, όμως, στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 83-77 και συνεχίζει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο 5-0 μετά το πρώτο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου.

Το παιχνίδι ήταν ένα ισπανικό ντέρμπι με τα όλα του, με τους φιλοξενούμενους να είναι ανταγωνιστικοί από το ξεκίνημα και να προηγούνται με 9-13 και την Μπαρτσελόνα να παίρνει μπροστά, να απαντά με σερί 12-2 για το 21-15 και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με μικρό προβάδισμα 21-19.

Η Βαλένθια ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, προηγήθηκε με 31-35 και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, και πάλι δέχθηκε νέο σερί από τους γηπεδούχους και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου με 44-41.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και να εναλλάσσονται στο σκορ, με την Βαλένθια να είναι αυτή που αυτή τη φορά έκανε το σερί στο τέλος και έκλεισε την περίοδο με προβάδισμα 62-65, που έδωσε το προμήνυμα για ένα αγωνιώδες φινάλε.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο και προηγήθηκε με 74-68, παίρνοντας ένα ψυχολογικό καταρχήν προβάδισμα, με την Βαλένθια να πλησιάζει τελευταία φορά στον πόντο (76-75), αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο και έτσι οι «μπλαουγκράνα» πήραν την δύσκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη, που τους αφήνει μόνους και αήττητους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κόρι Χίγκινς ήταν πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα με 20 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Άνταμ Χάνγκα σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Για την Βαλένθια, που έμεινε μόνη στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς ακόμα κάποια νίκη, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Λόιντ Τζόρνταν ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 4 ασίστ και ο Μορίς Ν’Ντουρ με τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο πρόσθεσαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-41, 62-65, 83-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: TrendBasket

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.