Κατάρρευση, συντριβή και πισωγύρισμα

Written by  Νοε 01, 2019

Ο λαβωμένος από τα πολλά προβλήματα Ολυμπιακός, δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, αφού ατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και γνώρισε μια από τις πιο βαριές εντός έδρας ήττες της ιστορίας του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 65-90, θυμίζοντας πως η χρονιά παραμένει πάρα πολύ δύσκολη.

Η βραδιά ξεκίνησε με γιορτινή διάθεση, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να τιμά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για την προσφορά του στον Σύλλογο, με τον τεχνικό της Μακάμπι να αποθεώνεται από τον κόσμο.

Αγωνιστικά, ωστόσο, υπήρχαν προβλήματα, με τον Κώστα Παπανικολάου να μένει εκτός αποστολής, καθώς δεν ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του και τους Ρούμπιτ, Κουζμίνσκας και Μιλουτίνοφ να μπαίνουν ταλαιπωρημένοι και αδύναμοι από την γαστρεντερίτιδα που τους ταλαιπώρησε τις τελευταίες ώρες. Θέση στην δωδεκάδα πήραν και τα δυο νέα αποκτήματα, Ριντ και Ρότσεστι, που πήραν και χρόνο συμμετοχής, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν πίστωση για να κριθούν αν και κατά πόσο μπορούν να βελτιώσουν την τραγική εικόνα που εμφάνισε για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα τους.

Δυνατά, όπως σε όλα τα παιχνίδια του στο ΣΕΦ, μπήκε ο Ολυμπιακός που με πιεστική άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού, προηγήθηκε με 9-2, μόλις στο 3’, όμως, η Μακάμπι ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μείωσε και πέρασε μπροστά με 15-17 και έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 21-24.

Ο Ολυμπιακός έχασε την επαφή με το καλάθι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι για να προηγηθεί με 24-32 και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, να φτάσει ως το τέλος του ημιχρόνου με προβάδισμα 40-45.

Όσοι περίμεναν ένα ντέρμπι μέχρι το τέλος στο δεύτερο ημίχρονο, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν κοντά μέχρι το 25’, όταν και μείωσαν σε 50-53, αλλά από το σημείο εκείνο και έπειτα έχασαν κάθε επαφή με το παιχνίδι.

Η Μακάμπι μυρίστηκε… αίμα και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, ανεβάζοντας γρήγορα τη διαφορά στο +11 (50-61) και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 56-68.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, με την διαφορά να πηγαίνει στους 20 (61-81) και να κλείνει με το ευρύ 65-90 που συνιστά μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό, με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, μαζί με τον Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος επίσης σημείωσε 19 πόντους, ενώ ο Νέιτ Γουόλτερς είχε 10 πόντους με 4 ασίστ.

Από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μπράντον Πολ είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-45, 56-68, 65-90

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.