Θέαμα και ουσία για την Μακάμπι που ανεβαίνει

Written by  Νοε 28, 2019

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε την Βιλερμπάν με 93-62, ανεβαίνοντας στο 7-4, όπου ισοβαθμεί στην 5η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση είχε δυο πρόσωπα, με την γαλλική ομάδα να είναι ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος, όμως, στο δεύτερο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με ένα επιμέρους 50-28, πήρε μια ευρεία νίκη και συνεχίζει να κυνηγά την πρώτη τετράδα, με τους φιλοξενούμενους να υποχωρούν στο 5-6 μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά τους στην διοργάνωση.

Οι δυο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στο πρώτο μέρος, με το σκορ να είναι κοντά και την Μακάμπι να καταφέρνει μόνο προς το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου να πάρει μια μικρή διαφορά (20-15), με τον Μπακό να διαμορφώνει το αποτέλεσμα της περιόδου στο 20-17.

Με σημαντική βελτίωση στην άμυνά της, η Μακάμπι έφτασε γρήγορα το +12 (33-21) και ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να διατηρήσει ένα προβάδισμα ασφαλείας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που την βρήκε να προηγείται με 43-34.

Η άμυνα της Μακάμπι έπνιξε την Βιλερμπάν στο δεύτερο μέρος, κρατώντας την γαλλική ομάδα πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα, κάτι που έφερε πολύ γρήγορα το 59-40 και ουσιαστικά έδωσε προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους, που κατάφεραν, μάλιστα, να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στο +20 (67-47).

Με τα πάντα να έχουν πια κριθεί, η Μακάμπι έπαιξε απελευθερωμένα, χάρισε θέαμα και ουσία, μεγαλώνοντας συνεχώς την διαφορά της, φτάνοντας στο τελικό 93-62 που της χάρισε μια ακόμα σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να κυνηγήσει τις θέσεις του πλεονεκτήματος.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν και ο Τζέηκ Κοέν είχαν από 16 πόντους, ο Νέιτ Γουολτερς σημείωσε 13 πόντους, ενώ ο Γιοβέλ Ζουσμάν σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την γαλλική ομάδα, ο Τεό Μαλεντόν και ο Ρίχαρντς Λομάζ είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-34, 93-62

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.