Παράδοση από νωρίς και οπισθοχώρηση

Written by  Δεκ 13, 2019

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία γνώρισε βαριά ήττα με 77-93 και σταμάτησε το σερί των καλών εμφανίσεών του, υποχωρώντας στο 5-8 μετά την 13η αγωνιστική, με την «Βασίλισσα» με τη σειρά της να ανεβαίνει στο 10-3 και να εξακολουθεί να απειλεί την προπορευόμενη Αναντολού Εφές.

Οι «ερυθρολευκοι» είχαν εξαρχής πολύ δύσκολο δρόμο να βαδίσουν, ενώ απόντος του Βασίλη Σπανούλη έχαναν ένα βαρόμετρο τόσο σε σκοράρισμα όσο και δημιουργία, κάτι που σήμαινε την ανάγκη να βγουν άλλοι πρωταγωνιστές μπροστά και να αναπληρώσουν το κενό του.

Αυτό δεν συνέβη για τρία δεκάλεπτα, με τον Ολυμπιακό να εμφανίζει κατά διαστήματα εικόνα διάλυσης απέναντι στην Ρεάλ που, παρά τις απουσίες των Γιουλ και Ρέγες, έδειξε πόσο μεγάλο βάθος διαθέτει και πως ούτε κι φέτος αστειεύεται σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι του τίτλου.

Παρ’ όλα αυτά, το οξύμωρο ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σούταρε με 52,9% στα τρίποντα (9/17), ήταν κοντά στα ριμπάουντ (29 η Ρεάλ, 27 οι Πειραιώτες), ενώ μοίρασε τελικά μία ασίστ περισσότερη (18 έναντι 17), αλλά τα συνολικά 18 λάθη που υπέπεσε αποτέλεσαν αριθμό απαγορευτικό για οποιαδήποτε ελπίδα σε αγώνα μέσα στην Μαδρίτη.

Πολύ νευρικό το παιχνίδι στο ξεκίνημα, με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες και να χαρίζουν φθηνά λάθη, με την Ρεάλ, παρ’ όλα αυτά, να βρίσει ρυθμό με συνεχόμενα τρίποντα και να προηγείται με 12-4, έφτασε ακόμα και το +11 (19-8) και με αυτή τη διαφορά προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-10).

Ο Ολυμπιακός πελαγοδρομούσε και προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να πλησιάσει, με την Ρεάλ να ξεφεύγει χωρίς κόπο με 29-15, ενώ με το γήπεδο να… γέρνει επικίνδυνα, προηγήθηκε με 39-20, με τους «ερυθρόλευκους» να συμμαζεύουν κάπως την κατάσταση με ένα σερί 7-0, με το οποίο μείωσαν σε 39-27 και το ημίχρονο έληξε με 41-30.

Οι Πειραιώτες δεν άντεξαν ούτε ένα λεπτό στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, με την διαφορά να ξεφεύγει γρήγορα στους 23 πόντους (62-39) και μόνο τότε έβγαλαν μια μικρή αντίδραση και με σερί 7-0 μείωσαν σε 62-46, αλλά η εικόνα τους ήταν εξαιρετικά τραγική, με συνέπεια η Ρεάλ να φύγει πάλι και να προηγηθεί στο τέλος της περιόδου με 72-48.

Με το αποτέλεσμα να έχει ήδη κριθεί, οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ελεύθερα σουτ και να κάνει καλό τελείωμα στην αναμέτρηση, διασκεδάζοντας κάπως τις εντυπώσεις και μετριάζοντας την ήττα του με το τελικό 93-77 που επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας.

Ο Φαμπιέν Κοσέρ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ο Άντονι Ράντολφ είχε 15 πόντους, ο Φακούντο Καμπάτσο είχε επίσης 15 πόντους και 6 ασίστ, ο Τρέι Τόμπκινς σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους σημείωσε ο Ρούντο Φερνάντεθ.

Για τον Ολυμπιακό, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γουίλ Τσέρι είχε επίσης 12 πόντους, ο Γουίλι Ριντ είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Τέιλορ Ρότσεστι προσπάθησε να προσφέρει σε δημιουργία, σημειώνοντας 11 πόντους με 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.