Ασταμάτητη η Ρεάλ, πέρασε και από την Γαλλία

Written by  Ιαν 03, 2020

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, περνώντας και από την πολύ δυνατή έδρα της Βιλερμπάν με 87-77 και εξακολουθεί να βρίσκεται μαζί με την Αναντολού Εφές στην κορυφή της βαθμολογίας με 14-3 στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν συνεπής στις αρχές και στο παιχνίδι της, δυσκολεύθηκε μόνο για ένα δεκάλεπτο και, στη συνέχεια πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, φτάνοντας σε μια εύκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη, σε μια έδρα που λίγες ομάδες καταφέρνουν να περάσουν, με την γαλλική ομάδα να μένει στο 8-9 με την λήξη του πρώτου γύρου.

Η Βιλερμπάν έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι πως στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, έχοντας τον έλεγχο στο ξεκίνημα και παίρνοντας προβάδισμα με 18-14, όμως, η Ρεάλ απάντησε με σερί 9-0 για να προηγηθεί με 18-23, πριν το δεκάλεπτο λήξει με το σκορ 21-23.

Η «Βασίλισσα» άρχισε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και προηγήθηκε με 30-38, ενώ παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κατάφερε να φτάσει στην μεγαλύτερη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου και το +15 (37-52), που της έδινε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Η γαλλική ομάδα έδειξε πρόθεση να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, με αποτέλεσμα η Ρεάλ, όχι μόνο να διατηρεί το προβάδισμά της, αλλά και να το αυξάνει, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +20 (49-69) και να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη, με την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου να βρίσκει τους γηπεδούχους να έχουν μειώσει σε 59-72.

Η Βιλερμπάν προσπάθησε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε από το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει την Ρεάλ, που τελικά έφυγε νικήτρια με 77-87 και συνεχίζει την εκπληκτική της κούρσα προς την κορυφή.

Ο Τρέι Τόμπκινς ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Τζόρνταν Μίκι είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Ρούντι Φερνάντεθ σημείωσε επίσης 18 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Νίκολας Λαπροβίτολα σημείωσε 12 πόντους.

Για την Βιλερμπάν, ο Σαρλ Καουντί είχε 18 πόντους, ο Έντριαν Πέιν 11 πόντους και ο Ρισάρντς Λομάζ με τον Λίβιο Ζαν-Σαρλ είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 37-52, 59-72, 77-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.