Σταθερά στην 6αδα με… σεληνιασμένο Τομας

Written by  Φεβ 08, 2020

Με τον Ντεσόν Τόμας να κάνει απίστευτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε εύκολα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 96-81 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ανεβαίνοντας στο 14-10 και διατηρώντας την 6η θέση, πριν ξεκινήσει ο… Γολγοθάς των συνεχόμενων πολύ δύσκολων αναμετρήσεων που θα κρίνουν πολλά για την πορεία του στην διοργάνωση.

Οι δυο συνεχόμενες ήττες από Βαλένθια και Ερυθρό Αστέρα έφεραν ανησυχία στους «πράσινους», που χρειάζονταν με κάθε τρόπο την νίκη απέναντι στην ρωσική ομάδα, τόσο για να επανέλθει η ηρεμία και να φύγουν προς το παρόν οι άσχημες σκέψεις, ακόμα και για την θέση της οκτάδα, όσο και για να πάρουν μια σημαντική ψυχολογική ανάσα πριν από την διακοπή και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και τα νεκρά διαστήματα, όπου επαναλήφθησαν οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού, που του έχουν στοιχήσει σε προηγούμενα παιχνίδια, με τον Ρικ Πιτίνο να πρέπει να δουλέψει στο διάστημα που ακολουθεί προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες βελτιώσεις και οι «πράσινοι» να πετύχουν τον στόχο της πρόκρισης στα play off.

Ο Αμερικανός ήταν… καυτός παρασύροντας τους συμπαίκτες του, με το «τριφύλλι» να θέτει τις βάσεις για τη νίκη από νωρίς, αφού προηγήθηκε με 17-3 στο 5’, έφτασε ακόμα και το +22 (30-8), πριν το πρώτο δεκάλεπτο βρει τον Παναθηναϊκό να προηγείται άνετα με 30-11.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια χαλάρωσης και πολλές από τις γνωστές αδυναμίες τους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, επιτρέποντας στην Ζενίτ να πλησιάσει σε 38-29 και να… αγγίξει την ολική επαναφορά, αφού έφτασαν στο καλάθι (42-40), πριν ένα μικρό σερί τους οδηγήσει στο ημίχρονο σε προβάδισμα 46-40.

Η Ζενίτ παρέμεινε ανταγωνιστική μέχρι και το 26’, όταν και βρισκόταν κοντά στο σκορ με 57-52, με τους Τόμας και Ράις να δίνουν λύσεις στην ελληνική ομάδα, και να οδηγούν στο προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 71-60.

Η διαφορά αυτή είχε δώσει ήδη αέρα νίκης στην ελληνική ομάδα, που διατήρησε άκοπα το διψήφιο προβάδισμά της και έφτασε άνετα στη νίκη με 96-81, που διατηρεί τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση με διαφορά δύο νικών τόσο από την 5η όσο και από την 7η θέση.

Ο Ντεσόν Τόμας ήταν πραγματικά… καυτός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 27 πόντους (5/6 τρίποντα) με 6 ριμπάουντ, ο Ταϊρίς Ράις είχε 15 πόντους με 5 ασίστ, ο Ντίνος Μήτογλου 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 9 πόντους με 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Από την Ζενίτ, ο Γκουστάβο Αγιόν ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους και ο Γουίλ Τόμας είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 30-11, 46-40, 71-60, 96-81

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.