«Αυτοχειρία» και… αγωνία

Written by  Φεβ 22, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέταξε στα «σκουπίδια» την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη που θα τον εδραίωνε ακόμα περισσότερο στις θέσεις της πρώτης οκτάδας και θα του επέτρεπε να κοιτάζει για ό,τι καλύτερο προκύψει, όμως, στην τελευταία περίοδο υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 81-92, έμεινε στο 14-11 και πλέον αρχίσει να ανησυχεί ακόμα και για την παρουσία του στα play off, αναλογιζόμενος το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Οι «πράσινοι» έκαναν σχεδόν ιδανικό παιχνίδι απέναντι στην πανίσχυρη ισπανική ομάδα για τρία δεκάλεπτα, όμως, στην τελευταία περίοδο τα έκαναν όλα λάθος, έχασαν την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό τους και παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των «μπλαουγκράνα» που συνεχίζουν στο 19-6 και στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, ισοβαθμώντας με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» χτύπησαν στο ξεκίνημα με τον Γιώργο Παπαγιάννη μέσα από την ρακέτα και διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ με 11-7, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να πλησιάσει, αλλά να μην τα καταφέρνει και την ελληνική ομάδα να μένει μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-17.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό και να μένει μπροστά στο σκορ, φτάνοντας το +8 (35-27), με τον Παπαπέτρου να αναλαμβάνει.. .δράση στο σκοράρισμα και με συνεχόμενους δικούς του πόντους, να οδηγεί την ομάδα του στο 45-38 του ημιχρόνου.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πήρε και πάλι προσπάθειες με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (51-40) και φάνηκε οι «πράσινοι» να ελέγχουν το παιχνίδι, όμως, η Μπαρτσελόνα απάντησε με σερί 7-0 για να μειώσει σε 59-55 και έβαλαν δύσκολα στην ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός παρ’ όλα αυτά, αντέδρασε άμεσα και έφτασε και πάλι σε διψήφια διαφορά (67-57), όμως, ούτε αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμά του, με την Μπαρτσελόνα να απαντά με την σειρά της και να μειώνει στο καλάθι με τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου για το 69-67.

Με μια βολή του Μπράντον Ντέηβις, η Μπαρτσελόνα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 69-70 και το παιχνίδι προμηνυόταν να έχει δραματικό φινάλε, ωστόσο, αυτό δεν έγινε, αφού τα πράγματα στρώθηκαν εντελώς στα μέτρα των φιλοξενούμενων.

Το άγχος άρχισε να καταλαμβάνει την ελληνική ομάδα, που έβλεπε μια ακόμα νίκη να φεύγει από τα χέρια της, αφού, αν και προηγήθηκε ξανά με 74-70, δεν κατάφερε να δείξει ψυχραιμία, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει συνεχόμενα τρίποντα και να φεύγει στο τέλος με μια σημαντική νίκη με 81-92.

Αν και στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκε αισθητά, ο Νίκολα Μίροτιτς τελείωσε με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Κόρι Χίγκινς είχε 17 πόντους με 4 ασίστ, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Άλεξ Αμπρίνες τελείωσε με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Τζίμερ Φριντέτ τελείωσε με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Νικ Καλάθης έφτασε κοντά στο triple-double με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-38, 69-67, 81-92

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.