Μακάμπι από… ατσάλι πέρασε με ανατροπή και από την Βαλένθια

Written by  Φεβ 22, 2020

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν αφήνει με τίποτα τα προβλήματά της να την καταβάλλουν, παίρνοντας μια ακόμα μεγάλη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί της Βαλένθια με 85-82 και συνεχίζει στο κυνήγι της 4ης θέσης, όπου ισοβαθμεί με την ΤΣΣΚΑ στο 17-8, με την ισπανική ομάδα να μένει στο 12-13 και πλέον να απειλείται από τον όμιλο των 4 ομάδων (Χίμι, Ολυμπιακός, Φενέρ, Αρμάνι) που καραδοκούν για να κλέψουν την θέση της στην οκτάδα.

Η Μακάμπι ξεκίνησε πολύ δυνατά και με πιεστική άμυνα, κράτησε την Βαλένθια χωρίς πόντο για περισσότερα από 3’ για να προηγηθεί με 0-8 και να μπει στην θέση του οδηγού, όμως, η ισπανική ομάδα απάντησε άμεσα, μείωσε αρχικά στο καλάθι και κατάφερε να προηγηθεί με τρίποντο του Σαν Εμετέριο στην εκπνοή του δεκάλεπτου για το 19-18.

Η Βαλένθια συνέχισε να πιέζει και να αναλαμβάνει εκείνη τον έλεγχο του παιχνιδιού, παίρνοντας προβάδισμα με 32-26 και έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που την βρήκε στο 38-33.

Τα πράγματα φάνηκαν να γίνονται πολύ πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που με εξαιρετική άμυνα, προηγήθηκαν με 48-35 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, με την Μακάμπι να μην τα παρατά, να μειώνει σταδιακά, πλησιάζοντας στον πόντο (59-58), πριν ο Κολόμ κάνει το 61-58 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και την Μακάμπι να είναι αυτή που κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη, που την διατηρεί σε τροχιά τετράδας.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 20 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της Μακάμπι, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε 19 πόντους με 5 ασίστ, ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 12 πόντους με 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ελάιζα Μπράιαντ είχε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Ντένι Αβντιτζά πρόσθεσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για την Βαλένθια, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είχε 19 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Μορίς ΝΝτουρ σημείωσε 12 πόντους, ο Λουίς Λαμπεϊρί είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Κίνο Κολόμ τελείωσε με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-33, 61-58, 82-85

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.