Οι Έλληνες που «κοσμούν» το NBA και το υπερθέαμα στο Ορλάντο! (vids)

Written by  Ιαν 16, 2014

Σε έναν αγώνα με ιστορική σημασία για το ελληνικό μπάσκετ, οι φίλοι του μπάσκετ  –και όχι μόνο – ξενύχτησαν στο Διαδίκτυο για την αναμέτρηση μεταξύ του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Κώστα Κουφού και Νικ Καλάθη, στον πρώτο αγώνα στην ιστορία, όπου τρεις Έλληνες βρέθηκαν στο παρκέ ενός αγώνα NBA. Ακόμα…παίζουν στο Ορλάντο, ήττα για Heat, δύσκολη νίκη των Spurs επί των Jazz.

 

Τα τρία ελληνόπουλα στο περιθώριο του αγώνα συναντήθηκαν και έβγαλαν μια κοινή φωτογραφία κρατώντας στα χέρια μια μικρή έστω ελληνική σημαία, την οποία, ωστόσο, σηκώνουν ψηλά με τις εμφανίσεις τους στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τη μία είχε 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ από την άλλη, ο Κώστας Κουφός σημείωσε 10 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 2 κοψίματα, ενώ ο Νικ Καλάθης πέτυχε 3 πόντους, πήρε 1 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Και οι τρεις παίκτες, ωστόσο, έδειξαν πως το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ μέλλον και πως οι ίδιοι είναι έτοιμοι να γράψουν ο καθένας τη δική του σελίδα στο μαγικό κόσμο του NBA.

Για την ιστορία, οι Memphis Grizzlies επικράτησαν των Milwaukee Bucks με 82-77, όμως, εκείνο που έμεινε είναι οι ελπίδες που άφησαν οι Έλληνες παίκτες για το μέλλον, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα που τον έφερε στην πρώτη δεκάδα των πιο θεαματικών φάσεων της βραδιάς.

 

 

 

Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της βραδιάς πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο, όπου οι Chicago Bulls έπειτα από τρεις παρατάσεις (!) κατάφεραν να επικρατήσουν των Orlando Magic με 128-125 σε έναν αγώνα που κανένας δεν ήθελε να τελειώσει! Οι δύο ομάδες δεν τα παρατούσαν με τίποτα, ενώ το θέαμα περίσσευε, αφού δεν ήταν λίγες οι εντυπωσιακές φάσεις. Ο Γιοακίμ Νοά πλησίασε το tripledouble, με 26 πόντους, 19 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ πολύ κοντά του σε απόδοση ήταν και ο Τζίμυ Μπάρλερ με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Για τους ηττημένους –μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αφού μετά από ένα τέτοιο απολαυστικό παιχνίδι δεν υπήρχαν πραγματικά ηττημένοι – ο ρούκι Βίκτορ Ολαντίπο έκανε ρεκόρ καριέρας στο NBAμε 35 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος, ενώ 31 πόντους και 10 ριμπάουντ προσέθεσε ο Τζαμίρ Νέλσον. 

 

 

 

 

 

Σε… «τοίχο», έπεσαν οι Πρωταθλητές NBA, Miami Heat, αφού απέναντι στους Washington Wizards συνάντησαν τον εκπληκτικό JohnWall, ο οποίος με 25 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ οδήγησε τους «μάγους» σε μία μεγάλη νίκη με 97-114. Ο Λεμπρόν Τζέιμς σκόραρε 25 πόντους με 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Κρις Μπος 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, όμως, οι Πρωταθλητές δεν τα κατάφεραν και έμειναν στο 27-11. 

 

 

 

 

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Τόνι Πάρκερ που σημείωσε 25 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ, οι San Antonio Spurs τα χρειάστηκαν στο τέλος απέναντι στους μαχητικούς Utah Jazz για να πάρουν τη νίκη με 105-109 που έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι παρά την μεταβατική φετινή περίοδο, βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο Ενές Καντέρ ήρθε από τον πάγκο για τους «Μορμόνους» και σκόραρε 25 πόντους με 11 ριμπάουντ και μαζί με τον Άλεκ Μπέρκς που σημείωσε 20 πόντους με 5 πόντους και 4 ασίστ παραλίγο να κάνουν τη ζημιά στους περσινούς πρωταθλητές της Δύσης. 

 

 

 

 

 

Στις υπόλοιπες χθεσινές αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Chicago Bulls – Orlando Magic 128-125

Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers 92-95

Miami Heat – Washington Wizards 97-114

Toronto Raptors – Boston Celtics 83-88

Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks 82-77

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 111-108

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 103-100

Utah Jazz – San Antonio Spurs 105-109

LA Lakers – Phoenix Suns 114-121

Cleveland Cavaliers -  Portland Trail Blazers 96-108

Denver Nuggets – Golden State Warriors 123-116

Dallas Mavericks – LA Clippers 127-129

 

 

 

 

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις:

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks

New York Knicks – Indiana Pacers

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.