Όταν ο Κόμπε ξεπέρασε τον Τζόρνταν! (Vids)

Written by  Δεκ 15, 2014

Μπορεί η χρονιά να μην είναι η ιδανική για τους Los Angeles Lakers, η χθεσινή βραδιά, ωστόσο, ήταν από τις πιο σημαντικές στην καριέρα του Κόμπε Μπράιαντ, αφού με τους 26 πόντους που σημείωσε στη νίκη των «λιμνανθρώπων» απέναντι στου Minnesota Timberwolves, ξεπέρασε τον τεράστιο Μάικλ Τζόρνταν και ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του NBA.

 

Πριν από την αναμέτρηση, ο «Black Mamba» χρειαζόταν μόλις 8 πόντους για να πιάσει τον MJ23 στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, κάτι που δεν χρειάστηκε πολύ να ξεπεράσει, γεμίζοντας ενθουσιασμό όχι μόνο τους φίλους των Lakers, αλλά και όλους τους λάτρεις του NBA που είδαν έναν πραγματικά πολύ σπουδαίο παίκτη να πετυχαίνει ένα ακόμα προσωπικό ρεκόρ.

Με τους 26 πόντους του ο Μπράιαντ έφτασε τους 32.310 σε 1.269 αγώνες στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος σε 1.039 αγώνες σταμάτησε στους 32.292 πόντους. Με μεγάλη απόσταση προπορεύονται ο Καρλ Μαλόουν στη δεύτερη θέση με 36.928 πόντους, καθώς και ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ με 38.387 πόντους.

Όταν ο Κόμπε σκόραρε τις δύο βολές απέναντι στους Timberwolves, με τις οποίες ξεπέρασε τον Μαικλ Τζόρνταν, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο χειροκροτώντας, ενώ το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοί του να τον αγκαλιάσουν και να τον στγχαρούν γι’ αυτό το πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

Το ότι το NBA βλέπει το μπάσκετ ως μια μεγάλη γιορτή φαίνεται και από το πως το αντιμετώπισαν όλοι οι αντίπαλοι, καθώς, σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος, ανάμεσα στις οποίες ο «Μάτζικ» Τζόνσον, ο Τζέημς Γουόρθι, ο Μπάιρον Σκοτ, αλλά και συμπαίκτες του και αντίπαλοί του, όπως ο Νικ Γιανκ, ο Κάρλος Μπούζερ, ο Πάου Γκασόλ, ο ΛεΜπρόν Τζέημς και πολλοί άλλοι, κατέκλεισαν τα social media με αναρτήσεις, στις οποίες έδιναν συγχαρητήρια στον Κόμπε Μπράιαντ για τη μεγάλη του αυτή επιτυχία.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα μηνύματα που δέχθηκε ο «Black Mamba», όπως δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα των Lakers, με τη λίστα διαρκώς να μεγαλώνει.

Το μεγαλείο, ωστόσο, του παιχνιδιού φάνηκε όταν ο ίδιος ο μεγάλος Μάικλ Τζόρνταν, χωρίς ίχνος απογοήτευσης, με δικό του μήνυμα στο twitter έστειλε τις δικές του ευχές και συγχαρητήρια σε έναν άξιο συνεχιστή του.

«Συγχαρητήρια στον Κόμπε που έπιασε αυτό το ρεκόρ. Είναι προφανώς ένας πολύ μεγάλος παίκτης με ισχυρή θέληση και εξίσου ισχυρό πάθος για το μπάσκετ. Απολαμβάνω να βλέπω το παιχνίδι του να εξελίσσεται με τα χρόνια και ανυπομονώ να δω τι θα πετύχει στη συνέχεια», έγραψε ο κατά πολλούς –και για μας – κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών.

 

michaeljordan

 

 

Ο ίδιος ο Κόμπε, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως «είναι μια τεράστια τιμή. Χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά για να φτάσω εδώ. Είναι απίστευτο!».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα τα μεγάλα ρεκόρ του «Black Mamba»...τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα!

 

 

 

Πηγή και Φωτό: nba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.