Κόμπι Μπράιαντ: «Ο Χάουαρντ δε διαθέτει μαχητικό πνεύμα»

Written by  Μαρ 01, 2015

Όταν το καλοκαίρι του 2013 ο Ντουάιτ Χάουαρντ αποσκίρτησε από τους Λος Άντζελες Λέικερς, αρκετοί υποστήριξαν ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν η αδυναμία διαχείρισης της πίεσης που υπάρχει σε μία ομάδα πρωταθλητισμού.

 

Συγκεκριμένα, ο Κόμπι Μπράιαντ σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως ο θηριώδης center δεν ήταν προετοιμασμένος, ψυχολογικά και πνευματικά, να αγωνιστεί σε ένα «στρατιωτικό», αλλά ταυτόχρονα ελκυστικό, περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον τρίτο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Χάουαρντ δε διαθέτει την προσωπικότητα –πρωτίστως– και τη νοοτροπία για να κατακτήσει το τρόπαιο LarryOBrien. «Τα πράγματα είναι απλά. Το ζητούμενο για τους Λέικερς είναι να έχουν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Προσπάθησα να διδάξω τον Ντουάιτ. Προσπάθησα να του δείξω πως πρέπει να συμπεριφέρεται. Η αλήθεια είναι ότι έχω μία συγκεκριμένη αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο κερδίζονται τα πρωταθλήματα. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητά μας, άρχισε να αισθάνεται άβολα. Δεν ήταν πρόθυμος να προσπαθήσει, προκειμένου να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες».

Για να είμαστε ειλικρινείς, η άποψη του Κόμπι για τον πρώην συμπαίκτη του δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αρκετές φορές ο Χάουαρντ έχει αποδείξει ότι την κρίσιμη στιγμή δεν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Βέβαια, είναι στο χέρι του «Σούπερμαν» να αποδείξει στους αμφισβητίες του, εφόσον δεν ταλαιπωρηθεί από νέους τραυματισμούς, πως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Πηγή: slamonline.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.