Ο Ice Cube ξαναβάζει σορτσάκι στον «Answer»!

Written by  Ιαν 12, 2017

Η αγάπη του γνωστού ράπερ Ice Cube για το μπάσκετ είναι πολύ γνωστή και αυτό επισφραγίστηκε με την επίσημη ανακοίνωση του νέου φιλόδοξου πρότζεκτ του, του τουρνουά 3x3 “BIG3” που φιλοδοξεί να κατακτήσει τους φίλους του αθλήματος. Πώς να μη γίνει αυτό, αφού για να το πετύχει, κατάφερε να πείσει τον Άλεν Άιβερσον να ξαναφορέσει τα αθλητικά του και να μαγέψει τον κόσμο με τα απίστευτα crossovers του.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν την Τετάρτη στο Sheraton Times Square Hotel της Ν. Υόρκης από τον ίδιο τον Ice Cube και τον υπεύθυνο του προγράμματος, Jeff Kwatinetz, ενώ ήδη το τουρνουά έχει κερδίσει το ενδιαφέρον, καθώς έχουν «στρατολογηθεί» μεγάλες δόξες του NBA, ανάμεσα στους οποίους ο Άλεν Άιβερσον, ο Ρασάντ Λιούις, ο Κένιον Μάρτιν, ο Τσόνσι Μπίλαπς, ο Μάικ Μπίμπι και άλλοι.

«Είναι άσχημο να βλέπεις να αποσύρονται οι αγαπημένοι σου παίκτες. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο, ειδικά όταν βλέπεις ότι έχουν ακόμα πολλά να δώσουν. Ο πατέρας μου πάντα μυου έλεγε ότι αν δεν σκέφτεσαι για μεγάλα πράγματα, θα παραμείνεις μικρός. Έτσι, μας ήρθε αυτή η μεγάλη ιδέα. Να αναδείξουμε αυτό το παιχνίδι μπάσκετ που έμαθα να παίζω μεγαλώνοντας, βλέποντας και παρακολουθώντας, το 3x3», δήλωσε στην ομιλία του ο Ice Cube που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που είχε αυτό το πλάνο του.

Το BIG3” θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου και θα συμμετάσχουν ομάδες από πρώην παίκτες του NBA που θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι ακόμα κι αν τερμάτισαν την καριέρα τους, το μπάσκετ είναι ένα κομμάτι του εαυτού τους. Σε αυτή την πρώτη διοργάνωση, θα λάβουν μέρος 8 ομάδες αποτελούμενες από 5 παίκτες και θα ακολουθήσει ένα πρωτάθλημα 10 εβδομάδων σε διαφορετικές πόλεις, εκ των οποίων στις δυο τελευταίες θα διεξαχθούν τα play off. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, νικήτρια θα είναι όποια ομάδα φτάνει πρώτη τους 60 πόντους, ενώ στις διακοπές των αγώνων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σόου από τον ίδιο τον ίδιο τον Ice Cube.

Ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους παρουσιάστηκαν οι πρώην αστέρες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Ανάμεσά τους, ο πρώην All Star των New Jersey Nets, Κένιον Μάρτιν και ο πρώτος παίκτης που υπέγραψε τη συμμετοχή του στο τουρνουά, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν μια ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι καινοτόμο. Να ξεκινάς από τα πρώτα του βήματα και να είσαι μέρος του. Δεν θα μπορούν να πουν πολλοί ότι είναι οι πρώτοι που κάνουν κάτι».

Η μεγαλύτερη, φυσικά, παρουσία του τουρνουά, είναι αυτή του «Answer» Άλεν Άιβερσον, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτού. Ελπίζω ότι τα μικρά παιδιά θα αρπάξουν την ευκαιρία, θα το αγκαλιάσουν και θα το αγαπήσουν όπως εμείς. Δεν θα είναι η μοναδική φορά που θα το κάνουμε. Θα συνεχίσει και θα συνεχίσει. Θα γίνει κομμάτι της κουλτούρας μας. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας».

Ο Ice Cube βρήκε την ευκαιρία στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου να δηλώσει την ελπίδα του να ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι θρύλοι του NBA, εκφράζοντας τον απεριόριστο θαυμασμό του στον Κόμπε Μπράιαντ, τον οποίο θα ήθελε να δει να συμμετέχει στο BIG3, όπως επίσης και άλλοι αστέρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Βινς Κάρτερ, τον Πολ Πιρς και τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι.

Πηγή: billboard.com

Φωτό: big3.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.