Ο Κουφός, ο ΛεΜπρόν, ο Κιντ και οι γαλοπούλες! (vids)

Written by  Νοε 28, 2013

Σήμερα είναι Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και γι’ αυτό δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στο NBA. Οι ομάδες, ωστόσο, φρόντισαν να μας χαρίσουν θεαματικές στιγμές πριν από την διακοπή με τις 13 αναμετρήσεις που διεξήχθησαν να είναι γεμάτες εντυπωσιακές φάσεις, συγκινήσεις και ανατροπές.

 Οι Chicago Bulls, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και υπό τη σκιά του σοκ της απώλειας του Ντέρικ Ρόουζ ως το τέλος της σεζόν, έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και ξέσπασαν επί των Detroit Pistons των οποίων επικράτησαν με 79-99. Ο Ντενγκ, που πλέον καλείται να αναλάβει όλο το βάρος να οδηγήσει τους «Ταύρους» σε μία ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά είχε 27 πόντους για τους νικητές με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ αρκετή βοήθεια είχε και από τον Γκίμπσον, ο οποίος πρόσθεσε 23 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Φρένο στο «τρένο» των San Antonio Spurs έβαλαν οι Oklahoma City Thunder, οι οποίοι οδήγησαν τους φιναλίστ των περσινών τελικών στην πρώτη τους ήττα έπειτα από έντεκα συνεχόμενες νίκες. Η παρέα του Τόνι Πάρκερ δεν είχε καλή απόδοση, ενώ ήταν όλοι πολλοί άστοχοι, με αποτέλεσμα ο Κέβιν Ντουράντ με 24 πόντους και 13 ριμπάουντ, συνεπικουρούμενος από τον Τζάκσον που πρόσθεσε 23 πόντους να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη με 94-88.

Με του φιλάθλους των Cleveland Cavaliers να μην έχουν ακόμα ξεπεράσει την «προδοσία» του ΛεΜπρόν Τζέιμς και υπό τον γνώριμό του πια ήχο των αποδοκιμασιών, ο «Βασιλιάς» οδήγησε τους Πρωταθλητές Miami Heat σε μία ακόμα νίκη με 84-95, με τον ίδιο να προσθέτει ένα ακόμα προσωπικό σόου με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Στη Βοστόνη, τέλος, οι Memphis Grizzlies με ηγέτη τον Κώστα Κουφό, ο οποίος πέτυχε 7 πόντους και κατέβασε 13 (!) ριμπάουντ, νίκησαν τους Boston Celtics με 100-93. Θετική ήταν και η παρουσία του Νικ Καλάθη, ο οποίος σκόραρε 4 πόντους, ενώ μοίρασε στους συμπαίκτες του 7 τελικές πάσες!

Αντίθετα, ο Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν πήρε και πάλι χρόνο συμμετοχής στην δέκατη συνεχόμενη ήττα της ομάδας των Milwaukee Bucks αυτή τη φορά από τους Washington Wizards.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας:

Indiana Pacers – Charlotte Bobcats 99-74

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 94-105

Memphis Grizzlies – Boston Celtics 100-93

LA Lakers – Brooklyn Nets 99-94

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 95-84

Chicago bulls – Detroit Pistons 99-79

Atlanta Hawks – Houston Rockets 84-113

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 100-92

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 117-110

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 88-94

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 99-103

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 106-120

New York Knicks – LA Clippers 80-93

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τις χθεσινές αναμετρήσεις:

 

 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα περιστατικά ήταν η αμήχανη στιγμή του Τζέισον Κιντ, όταν λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης των Brooklyn Nets με τους LA Lakers, έχυσε κατά λάθος το χυμό του στο παρκέ, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί μέχρι να καθαρίσει.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

Σήμερα δεν υπάρχει αγωνιστική δράση λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ωστόσο, το πρόγραμμα επανέρχεται την Παρασκευή με 13 αναμετρήσεις:

Milwaukee Bucks – Charlotte Bobcats

San Antonio Spurs – Orlando Magic

Miami Heat – Toronto Raptors

Dallas Mavericks – Atlanta Hawks

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics

LA Lakers – Detroit Pistons

Brooklyn Nets – Houston Rockets

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder

Washington Wizards – Indiana Pacers

New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers

New York Knicks – Denver Nuggets

Phoenix Suns – Utah Jazz

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.