Η βραδιά των «μπομπέρ» στο NBA (vids)

Written by  Ιαν 08, 2014

Πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις είχε η χθεσινή βραδιά στο NBA, όπου ξεχώρισαν οι εμφανίσεις των Ελληνόπουλων, Κουφού και Αντετοκούνμπο, οι μεγάλες εκπλήξεις που σημειώθηκαν στη Γιούτα και το Σακραμέντο, αλλά και ο «βομβαρδισμός» τριπόντων σε πολλά σημαντικά παιχνίδια.

 

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, οι Memphis Grizzlies κοίταξαν στα μάτια τους San Antonio Spurs γυρίζοντας τη διαφορά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, που κρίθηκαν με δύο τρίποντα στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση. Οι «Αρκούδες» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο τελευταίο λεπτό, όμως, ο Τιμ Ντάνκαν και η παρέα του ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Ο σούπερ σταρ των περσινών φιναλίστ των τελικών είχε 24 πόντους, 17 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κοψίματα οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, την οποία κατέκτησε με το νικητήριο lay up του Μανού Τζινόμπιλι, ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος της παράτασης. Ο Κώστας Κουφός είχε καλή απόδοση με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ για τους Grizzlies, που είχαν ως κορυφαίο τον Κόνλεϊ με 30 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. 

 

 

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βρει μόνιμη θέση στην πεντάδα των Milwaukee Bucks, ωστόσο, αυτή τη φορά η επιθετική του συγκομιδή δεν ήταν καλή, ενώ η ομάδα του ηττήθηκε εύκολα από τους  Golden State Warriors με 101-80. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντέιβιντ Λι με 22 πόντους και 18 πόντους, ενώ από τους ηττημένους, ο Ερσάν Ιλιασόβα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ. 

 

 

 

Οι εκπλήξεις της ημέρας σημειώθηκαν στο Σολτ Λέικ Σίτυ και στο Σακραμέντο, όπου οι Utah Jazz επικράτησαν των Oklahoma City Thunder με 101-112 και οι Sacramento Kings των Portland Trail Blazers με 119-123. Στη Utah, ο Κέβιν Ντουράντ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 48 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 κοψίματα, όμως, οι Jazzείχαν έναν εκπληκτικό Γκόρντον Χέιγουορντ, ο οποίος στην τελευταία του, όπως όλα δείχνουν, χρονιά στην ομάδα κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και αναμένεται να είναι ένα από τα περιζήτητα ονόματα το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο γκαρντ των Μορμόνων τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ οδηγώντας την ομάδα του σε μία ακόμα νίκη το τελευταίο διάστημα. 

 

 

 

 

 

Εντυπωσιακό παιχνίδι, ωστόσο, έγινε και ανάμεσα στους Sacramento Kings και τους Portland Trail Blazers με την «μονομαχία» των Κάζινς και Γκέι με τους Λίλαρντ και Όλντριτζ να αναδεικνύει νικητές τους πρώτους με 119-123. Ο Κάζινς είχε 35 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Γκέι σημείωσε από την πλευρά του 32 πόντους με 5 ριμπάουντ και ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του Sacramento. Στον αντίποδα, ο Ντάμιαν Λίλαρντ σκόραρε 41 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά και 6 λάθη, ενώ ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ τον ακολούθησε.

 

 

 

 

 

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας, ξεχωρίζουν η νέα παράσταση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στη νίκη των Miami Heat επί των New Orleans Pelicans, η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των New York Knicks αυτή τη φορά επί των Detroit Pistons με τον Καρμέλο Άντονι να έχει 34 πόντους με 6/7 τρίποντα, αλλά και το τρίποντο…έπος του C.J.Miles, ο οποίος στη νίκη των Cleveland Cavaliers επί των Philadelphia 76ers με 93-111 πέτυχε ρεκόρ με 34 πόντους και 10/14 τρίποντα!

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα:

Washington Wizards – Charlotte Bobcats 97-83

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 93-111

Toronto Raptors – Indiana Pacers 79-86

New Orleans Pelicans – Miami Heat 88-107

Detroit Pistons – New York Knicks 85-89

Phoenix Suns – Chicago Bulls 87-92

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 110-108

Golden State Warriors – Milwaukee Bucks 101-80

LA Lakers – Dallas Mavericks 97-110

Boston Celtics – Denver Nuggets 98-129

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 101-112

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 119-123

 

 

 

 

 

Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs

Detroit Pistons - Toronto Raptors

Indiana Pacers – Atlanta Hawks

Golden State Warriors – Brooklyn Nets

Washington Wizards – New Orleans Pelicans

LA Lakers – Houston Rockets

Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves

Orlando Magic - Portland Trail Blazers

Boston Celtics – LA Clippers

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.