FIBA: Από 29/6 έως 4/7/21 τα Προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Written by  Μάι 15, 2020

Την επιβεβαίωση πως τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στο διάστημα 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021 έκανε η FIBA, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες επελέγησαν, ώστε να εξυπηρετήσουν την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, την ξεκούραση των παικτών και την προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων, στην βάση των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, που έφερε και την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι τέσσερις προκριματικοί όμιλοι θα φιλοξενηθούν στον Καναδά, την Κροατία, την Λιθουανία και την Σερβία και θα λάβουν μέρος συνολικά 24 ομάδες, έξι για κάθε διοργάνωση. Οι νικητές κάθε τουρνουά οι οποίες μαζί με τις επτά χώρες που ήδη έχουν προκριθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και την διοργανώτρια Ιαπωνία, θα συνθέσουν το Ολυμπιακό τουρνουά, που θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων , οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου 2021.

Υπενθυμίζεται, πως η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον Α’ Όμιλο του τουρνουά που θα διεξαχθεί στον Καναδά, μαζί με τους οικοδεσπότες και την Κίνα, με στόχο το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Αναλυτικά, τα τέσσερα τουρνουά της διοργάνωσης:

Σερβία - Bελιγράδι

Όμιλος A: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία

Όμιλος B: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη

 

Λιθουανία - Κάουνας

Όμιλος A: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα

Όμιλος B: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα

 

Κροατία - Σπλιτ

Όμιλος A: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό

Όμιλος B: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

 

Καναδάς - Βικτόρια

Όμιλος A: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα

Όμιλος B: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη 

 

 Πηγή και φωτό: FIBA.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.