Ένωση Ιλίου - Γιάννης Καναρέλης: «Μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες...η επόμενη ακόμη καλύτερη»

Written by  Αυγ 03, 2020

Η Ένωση Ιλίου συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία όλα αυτά τα χρόνια σε Μπάσκετ και Βόλεϊ κλείνει τη σεζόν 2019-2020, ως την πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου, μέχρι την επόμενη, βάση των μαζικών επιτυχιών που συνέβησαν, έστω και αν η χρονιά έμεινε στη μέση λόγω covid-19.

Οι επιτυχίες σε όλα τα τμήμα ήταν πολλές και την εφετινή σεζόν, ενώ ο άνθρωπος που θα μπορούσε να τις αναλύσει και να δώσει το στίγμα της αγωνιστικής χρονιάς που φεύγει, αλλά και το τι να περιμένουμε την επόμενη δεν είναι άλλος από τον Τεχνικό Διευθυντή του συλλόγου τον κύριο Γιάννη Καναρέλη.

«Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι πρωτόγνωρο για όλους μας. Στο μπάσκετ όπως και σε κάθε ομαδικό άθλημα οδηγούμαστε να ταξιδέψουμε σε αχαρτογράφητα μέρη, τα οποία ξεκινήσαμε να τα βαδίζουμε το τελευταίο δίμηνο και πηγαίνουμε βήμα, βήμα, ώστε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα αγωνιστικά τμήματα, οι ακαδημίες, αλλά και ότι έχει να κάνει σε σχέση με τον χώρο μας».

Η περσινή σεζόν η οποία αν και διακόπηκε λόγω covid-19 νωρίς, μένοντας μισή, ήταν και η πιο επιτυχημένη σεζόν της Ένωσης Ιλίου;

«Στην ουσία της ναι, θεωρείται βάση επιτυχιών η καλύτερη χρονιά μας, αν και η σεζόν έμεινε μισή, καθώς μέχρι αρχές Μαρτίου προλάβαμε να αγωνιστούμε και να μετέχουμε στα πρωταθλήματα. Η σεζόν που διανύσαμε κυμάνθηκε γεμάτη επιτυχίες σε όλους τους τομείς από τις υποδομές μας, μέχρι και το ανώτερο αγωνιστικό μας (Άνδρες (Μπάσκετ) – Γυναίκες (Βόλεϊ)).

Το Ανδρικό μας τμήμα μπάσκετ βρέθηκε με την αλλαγή που έγινε από την Ε.Ο.Κ., λόγω covid-19 στη Β Εθνική, αν και βρισκόμασταν ήδη πολύ ψηλά στη βαθμολογία μέχρι τη διακοπή, οπότε ίσως καταφέρναμε την άνοδο και δίχως την αναδιάρθρωση, εφόσον ολοκληρωνόταν φυσιολογικά το πρωτάθλημα. Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά, έχοντας μια ομάδα στην κυριολεξία οικογένεια, ίσως να μου επιτραπεί να πω, πως ήταν η πιο οικογενειακή ομάδα που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς το κλίμα ήταν τέτοιο.

Ο προπονητής μας ο Τάκης Πανούλιας, μαζί με τον συνεργάτη του τον Γιώργο Βελτσίστα, τον οποίο φέτος θα τον αποχωρηστούμε και του ευχόμαστε τα καλύτερα, δημιούργησαν μια εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, αλλά και με τους αθλητές, δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο φτάνοντας την ομάδα μας ψηλά».

Για τα αγωνιστικά τμήματα των υποδομών του μπάσκετ και τις μεγάλες επιτυχίες τους τι έχουμε να αναφέρουμε;

«Θα ξεκινήσω από το Εφηβικό μας που έκανε εξίσου μια δυνατή σεζόν, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας ΕΣΚΑ και ανήλθε στην Α΄κατηγορία όπου και θα αγωνίζεται την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά.

Το Παιδικό μας τμήμα κι αυτό έκανε μια πολύ καλή σεζόν, ώστε να σωθεί στην Α΄κατηγορία όπου βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική πάλευε να σώσει την παρτίδα και μπορεί να μην τα κατάφερε στις λεπτομέρειες, όμως λόγω των αλλαγών στις κατηγορίες που επέφερε το lockdown λόγω του covid-19, η ομάδα μας θα βρίσκεται και την ερχόμενη σεζόν στην Α΄Κατηγορία.

Επίσης εξαιρετική σεζόν, για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποίησαν οι Κορασίδες του συλλόγου μας υπό την καθοδήγηση ενός εξαίρετου προπονητή και καλού μου φίλου του κυρίου Νίκου Κατσούλη (Υπεύθυνος Οργανωτικού), οι οποίες ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Α΄κατηγορία ΕΣΚΑ. Να αναφέρουμε πως η ομάδα μας κατέκτησε τη 2η σερί της άνοδο, καθώς πέρυσι ανέβηκε από την Γ΄κατηγορία, στην Β΄κατηγορία της ΕΣΚΑ.

Όλα τα υπόλοιπα τμήματα που μετέχουν από τις υποδομές μας (Ανδρικά-Γυναικεία) στα πρωταθλήματα και τα τουρνουά της ΕΣΚΑ, πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και έχουμε κάθε σεζόν γενιές οι οποίες έρχονται από πίσω δουλεύοντας μεθοδικά με τους προπονητές μας οι οποίοι κάνουν καταπληκτική δουλειά.»

Ποιοι είναι οι προπονητές της ακαδημίας μπάσκετ;

«Οι επιτυχίες που έχουμε τόσο σε Εφηβικό , Παιδικό, Κορασίδες όσο και τα τμήματα των υποδομών, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους αξιόλογους προπονητές που έχουμε στον σύλλογο μας και οι οποίοι καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο.

Έχουμε προπονητές στον σύλλογο, όπως ο Γιάννης Μπέλλας, ο Οδυσσέας Μπέλλας και ο Χρήστος Σκαλωμένος όπου για τα παιδιά είναι ινδάλματα, καθώς τους έχουν παρακολουθήσει και παρακολουθούν να αγωνίζονται στο ανώτερο επίπεδο του συλλόγου, την ανδρική ομάδα. Επίσης και οι τρεις τους κάνουν εξαιρετική δουλειά πάνω στους αθλητές τους και τα παιδιά τους λατρεύουν. Αποτέλεσμα αυτού τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά την έννοια του πρωταθλητισμού, έτσι ώστε όταν ανέλθουν στο επίπεδο του Παιδικού και Εφηβικού να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων δίχως ιδιαίτερα προβλήματα.

Θα ξεκινήσω την αναφορά μου στους προπονητές από τον Υπεύθυνο του Οργανωτικού κύριο Νίκο Κατσούλη, ο οποίος είναι το δεξί μου χέρι και είναι επίσης υπεύθυνος σε όλο το Γυναικείο κομμάτι του μπάσκετ του συλλόγου.

Ο Ανδρέας Καρακατσάνης ένας αξιόλογος προπονητής, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στον σύλλογο στο Παιδικό τμήμα έχοντας μεγάλες επιτυχίες, όπως η άνοδος για πρώτη φορά στην Α΄Κατηγορία της ΕΣΚΑ τη σεζόν 2018-2019. Ο Ανδρέας την εφετινή σεζόν επιστρέφει ξανά και στην Ανδρική ομάδα, καθώς θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Τάκη Πανούλια.

Επίσης στα τμήματα της ακαδημίας μας έχουμε έμπειρους προπονητες, οι οποίοι κατέχουν το αντικείμενο και δίχως αυτούς δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα. Προπονητές όπως ο Χρήστος Σκαλωμένος, ο Γιάννης Μπέλλας, ο Οδυσσέας Μπέλλας, η Ελένα Κατσαρά, η Μαρία Χούμου, ο Θοδωρής Πανουσόπουλος και ο Γιάννης Κατσαρός.

Αυτοί λοιπόν είναι οι συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά για την άψογη συνεργασία μας και την αφοσίωση στο πλάνο του συλλόγου».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις επαρκούν για τις ακαδημίες και την ανάπτυξη του συλλόγου;

«Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο όγκο παιδιών, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή μετράμε πάνω από 500 παιδιά στις ακαδημίες μας (Μπάσκετ-Βόλεϊ) και ένα μεγάλο εμπόδιο για την επέκταση του συλλόγου μας είναι οι εγκαταστάσεις που δεν επαρκούν.

Αυτό μας οδηγεί στο να αναγκαζόμαστε να νοικιάζουμε άλλους χώρους, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών και να τους δώσουμε τα εφόδια, ώστε να γίνουν καλύτεροι αθλητές. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα παιδιά από Παμπαίδες και πάνω κάνουν και στίβο μια φορά την εβδομάδα. Δυστυχώς ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να μας παραχωρήσει άλλους χώρους και την ερχόμενη σεζόν όπου θα μπει και ένας ακόμη σύλλογος στο Κλειστό Γ.Κακούρης αναγκαζόμαστε να μην κατεβάσουμε την ομάδα Νέων στην ΕΣΚΑ για πρώτη χρονιά, ενώ θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στις ακαδημίες μας τις Κυριακές.

Δυστυχώς ενημερώνοντας τον Δήμο μας για το πρόβλημα που έχει προκύψει, με έκπληξη άκουσα να αναφέρεται πως θα πρέπει να έχουμε όσες ακαδημίες μπορούμε να διαχειριστούμε. Δηλαδή μας ζητάνε να διώξουμε παιδιά από τον σύλλογο μας, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ άσχημο στην ψυχολογία ενός μικρού αθλητή, καθώς βιώνει την απόρριψη από ένα σωματείο και στην ουσία του κόβουμε τα όνειρα. Κάτι τέτοιο από τον σύλλογο μας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Οπότε δεν έχουμε γήπεδο φέτος για την ομάδα Νέων και το αναφέρω με βαρδιά καρδιά, καθώς είναι ένα τμήμα που είναι συνδετικός κρίκος στο Ανδρικό με μεγάλες επιτυχίες, αφού κάθε χρόνο που μετέχουμε στο τουρνουά της ΕΣΚΑ πρωταγωνιστεί με θέσεις σε F4 και τελικούς. Ο λόγος λοιπόν που δεν κατεβάζουμε ομάδα Νέων (Under 21) είναι αυτός που ανέφερα και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Ο σύλλογος ματώνει στην κυριολεξία να προσπαθεί να βρει χώρους να νοικιάσει, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των παιδιών».

Να περάσουμε σε κάτι πιο ευχάριστο το πλάνο που έχει αναπτύξει η Ένωση Ιλίου στις υποδομές.

«Η Ακαδημία μας τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο όπου όλοι οι προπονητές μας συμμετέχουν ενεργά. Όλοι οι αθλητές ανεξαιρέτως κανενός από την πρώτη ημέρα που εγγράφονται στον σύλλογο, έχουν αρχείο καταγραφής ανάπτυξης του αθλητή. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι κάθε χρονιά να παρουσιάζουν για κάθε αθλητή μια καρτέλα, η οποία περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του παιδιού (σωματική ανάπτυξη, μπασκετική ανάπτυξη, χαρακτήρα). Οπότε για κάθε παιδί σε κάθε έτος έχουμε μπροστά μας την ανάπτυξη του μέχρι να φτάσει τα 18 έτη. Αυτό βοηθά σε υπερθετικό βαθμό και το δικό μου έργο, ώστε να δημιουργήσουμε τα αγωνιστικά και μη αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών. Στην ουσία βαδίζουμε με ένα συγκεκριμένο πλάνο από το οποίο δεν παρεκκλίνει κανένας και σε αυτό πιστεύω οφείλεται η επιτυχία μας τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμαστε σε επιτυχίες του συλλόγου. Τι έκανε η Ένωση Ιλίου τη σεζόν 2019-2020 γενικά;

«Αν και η χρονιά κατέληξε να είναι μισή θα αναφέρουμε τις επιτυχίες που και φέτος δεν είναι λίγες.

Η ομάδα Ανδρών μπάσκετ σημείωσε την άνοδο στην Β΄Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα Γυναικών βόλεϊ έχοντας ένα ρόστερ νεανικό παρέμεινε στην Β΄Εθνική κατηγορία εξασφαλίζοντας την θέση της στην εξάδα δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω covid-19).

Η ομάδα Νέων (Under 21) ήταν στην πρώτη θέση στη Β΄Φάση του τουρνουά της ΕΣΚΑ πριν οδηγηθούμε στην διακοπή.

Η ομάδα Εφήβων κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β΄κατηγορία ΕΣΚΑ και ανήλθε στην Α΄κατηγορία.

Η ομάδα Παίδων παρέμεινε στην Α΄κατηγορία ΕΣΚΑ.

Η ομάδα Κορασίδων του μπάσκετ ανήλθε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄κατηγορία της ΕΣΚΑ σημειώνοντας την δεύτερη σερί της άνοδο μετά τη σεζόν 2018-2019 με την μετάβαση από την Γ΄στην Β΄κατηγορία.

Η ομάδα Κορασίδων του βόλεϊ κατέκτησε την ανοδο στην Β΄κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ όντας η καλύτερη ομάδα μέχρι την διακοπή και μετρώντας μόλις μια ήττα.

Όλα τα υπόλοιπα τμήματα της Ακαδημίας μας που μετείχαν στα πρωταθλήματα και τουρνουά της ΕΣΚΑ και ΕΣΠΕΔΑ πρωταγωνίστησαν καθώς βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις.

Επίσης μετά από μια επίπονη και συστηματική δουλειά 8 ετών, τα κορίτσια του μπάσκετ τα οποία φέτος για τη σεζόν 2020-2021 είναι Νεάνιδες, θα αποτελέσουν την ομάδα μπάσκετ Γυναικών που έχουμε όραμα να δημιουργήσουμε και να μετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ στις επόμενες αθλητικές περιόδους. Αυτή η δουλειά στα κορίτσια οφείλεται κατά απόλυτο βαθμό τόσο στον Νίκο Κατσούλη όσο και στην Μαρία Χούμου των οποίων η λατρεία τους για αυτά τα τμήματα και η κατάθεση ψυχής τους είναι σε υπερθετικό βαθμό και τους ευχαριστώ για όλο αυτό που παρουσιάζουν κάθε χρόνο.

Κάθε χρόνο βάζουμε και περισσότερη δουλειά, ο προγραμματισμός μας ανταμείβεται σε κάθε σεζόν με την συμμετοχή άνω των 500 παιδιών που βρίσκονται στην ακαδημία μας και αυτή είναι η δική μας επιβράβευση.

Τέλος θα ήταν άστοχο από την μεριά μας να μην τονίσουμε την συμμετοχή μας σε όλες τις κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, καθώς και την δημιουργία κοινωνικών δράσεων του συλλόγου μας, όπως η εκδήλωση που πραγματώσαμε δύο φορές για την δωρεά μαλλιών, οι αγώνες μας για την στήριξη στο χαμόγελο του παιδιού, αλλά και πολλές άλλες».

Η Ένωση Ιλίου παράγει αθλητές και φυσικά δεν μπορούν όλοι να ενσωματωθούν λόγω περιορισμένου αριθμού κι όλας στην πρώτη ομάδα, έτσι κάποιοι παραχωρούνται σε άλλους συλλόγου και πολλοί επιστρέφουν μετά πάλι στην οικογένεια μας.

«Είναι χαρά μας να παραχωρούνται παιδιά σε άλλους συλλόγους, να αγωνίζονται ακόμη και στα τοπικά πρωταθλήματα και να είναι γέννημα θρέμμα από τις ακαδημίες μας. Είναι τιμή και χαρά μας να παρακολουθούμε αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται και αν απαρτίζουν όλες τις κατηγορίες.

Θέλω να αναφέρω αρχικά κάποιους αθλητές μικρούς μας που έφυγαν φέτος και οι οποίοι ήταν μαζί μας τα τελευταία δύο έτη.

Ο Βύρωνας Βάτσιος, είναι ένα παιδί που ήταν για δύο χρόνια στην ακαδημία μας, αγωνίστηκε τόσο σε Εφηβικό, Under 21 και Ανδρικό και του εύχομαι κάθε επιτυχία στην καινούργια του προσπάθεια, καθώς πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί και αθλητή.

Ο Βασίλης Παπανικολάου που είναι ένα παιδί το οποίο είχε έναν χρόνο στο σωματείο μας και η προσφορά ήταν αμφίδρομη.

Επίσης αθλητές μας που βοήθησαν την περσινή σεζόν και φέτος δεν θα τους έχουμε, είναι ο Ηλίας Δαρμής, ο Χρήστος Ραλλάκης και ο Θανάσης Ράγιας.

Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια τους και τους εύχομαι τα καλύτερα στην μελλοντική τους πορεία.

Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στον Γιάννη Κατσαρό ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα από την ακαδημία μας, μετέιχε σε μεγάλες επιτυχίες τόσο με τα τμήματα Παίδων- Εφήβων – Νέων, και αποτέλεσε για δύο έτη μέλος της ανδρικής μας ομάδας. Φέτος ο αθλητής μας παραχωρήθηκε με υποσχετική ενός έτους στην Άρτεμις Αχαρνών. Θεωρώ πως είναι ένα παιδί, το οποίο τα επόμενα χρόνια θα έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα μας.

Ακόμη θέλω να αναφέρω ένα ακόμη παιδί που είναι γέννημα θρέμμα του συλλόγου και είχε υποστεί ένα δύσκολο τραυματισμό, ο λόγος για τον Θοδωρή Πανουσόπουλο ο οποίος αναρρώνει και ελπίζω να τον έχουμε δυνατό κοντά μας τα επόμενα χρόνια».

Ποιοι αθλητές από τις ακαδημίες μας κάνουν το βήμα και πλαισιώνουν το ανδρικό φέτος και ποιο είναι το ρόστερ μας;

«Έχουμε την χαρά να έχουμε πέντε παιδιά που βρίσκονται από μικρές ηλικίες στον σύλλογο μας και ανεβαίνουν στο ανδρικό φέτος. Είναι ο Κλαούντιο Μούχο, ο Γιώργος Καλύβας, ο Γιώργος Τακίδης, ο Βασίλης Γκουντόπουλος κι ο Θοδωρής Μαυραγάνης. Είναι παιδιά που βρίσκονται από μικρά στην ακαδημία μας, έχουν ζήσει τον πρωταθλητισμό σε Παιδικό και Εφηβικό και ήρθε η ώρα να ανέλθουν στην ανδρική μας ομάδα και να πάρουν παραστάσεις από το ανώτερο επίπεδο και το επίπεδο μιας Εθνικής κατηγορίας. Το πλάνο μας είναι να τα ετοιμάσουμε αυτά τα παιδιά, ώστε τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας μας. Αυτά τα παιδιά θα έχουν την τύχη να κάνουν προπόνηση και να αγωνίζονται μαζί με τους Γιάννη Μπέλλα, Οδυσσέα Μπέλλα και Άρη Φουντά που αποτελούν τη παλιά φρουρά.

Ο Οδυσσέας Μπέλλας είναι ο αρχηγός μας, βρίσκεται στον σύλλογο για 21η σεζόν, είναι ένα υπόδειγμα αθλητή με καθόλα άψογο χαρακτήρα. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός μέσα στην ομάδα, όχι μόνο με την εμπειρία του στο παρκέ, όχι μόνο ως προπονητής στην ακαδημία μας, αλλά πολύ περισσότερο με την εμπειρία του στα αποδυτήρια ως αρχηγός. Είναι η κολώνα μας, βοηθά όλα τα παιδιά σε ότι πρόβλημα και αν προκύψει, είναι δίπλα στους νέους αθλητές και όταν βλέπεις ότι οι αθλητές σου που είναι τόσα χρόνια στον σύλλογο συμμετέχουν τόσο ενεργά σε όλα είναι το πιο ευχάριστο πράγμα.

Ο Γιάννης Μπέλλας είναι και αυτός από μικρός μέσα στον σύλλογο, φέτος θα είναι μαζί μας για 16η σεζόν. Ο Γιάννης είναι κι αυτός τεράστια ψυχή και αρχηγός στην ομάδα μας, αλλά και εξαίρετος προπονητής στην ακαδημία μας.

Ο Άρης Φουντάς ο οποίος την εφετινή σεζόν συμπληρώνει 7 αγωνιστικές χρονιές με την φανέλα της Ένωσης Ιλίου και μαζί με τον Οδυσσέα και τον Γιαννη αποτελούν τα βασικά μας στηρίγματα στο θέμα εμπειρία και ασφάλεια.

Αυτούς τους τρεις θα τους πλαισιώσουν και φέτος ο Κώστας Μανταλβάνος που θα βρεθεί στην ομάδα μας για 4η σεζόν όπως αντίστοιχα για 4η σεζόν θα βρίσκεται και ο Θανάσης Μπολάτογλου.

Ο Παναγιώτης Τσιουμπρής και ο Βαγγέλης Γεροκώστας είναι δύο ακόμη παιδιά που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες μας και αγωνίζονται στην ανδρική μας ομάδα τα τελευταία χρόνια, έχοντας πλέον παραστάσεις και εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες.

Φέτος επιστρέφει στην ομάδα μας, ώστε να την ενισχύσει μετά από μια πολύ καλή πορεία όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος είναι κι αυτός γέννημα θρέμμα του συλλόγου και είναι χαρά μας που τον έχουμε πίσω.

Επίσης στην ομάδα μας επέστρεψε και ο Δημήτρης Τσακίρης που πέρυσι αγωνίστηκε με την ΦΕΑ, με αποτέλεσμα να δυναμώσει πάρα πολύ η περιφέρεια μας.

Ακόμη έχουμε και την χαρά της επιστροφής του Άκη Δάλλα μετά από έναν χρόνο στον ΛΦΜ Αχαρνής, ο οποίος τη σεζόν 2018-2019 είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική χρονιά με την ομάδα Νέων όπου φτάσαμε στον τελικό, αλλά και με το Εφηβικό μας την ίδια χρονιά.

Αυτή θα είναι η ομάδα μας με την προσθήκη ενός ακόμη παιδιού του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ήρθε από τα κλιμάκια της ΑΕΚ και θα πλαισιώσει το Εφηβικό και το Ανδρικό για τα επόμενα δύο έτη.

Στην ουσία η Ανδρική μας ομάδα θα απαρτίζεται από 10 γηγενείς αθλητές από τους 15 που θα μετέχουν σε αυτή. Είναι δηλαδή παιδιά που βρίσκονται στην Ένωση Ιλίου από τα 6-7 έτη τους και βλέπετε πόσο σημαντικό είναι το έργο που γίνεται στις υποδομές μας και πόσο σημαντικότερο είναι το έργο των προπονητών που βρίσκονται στην γραμμή παραγωγής και κολλάνε το μικρόβιο του αθλητισμού και του μπάσκετ στα παιδιά».

Ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε φέτος και τι βλέπεις για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής;

«Το Ανδρικό μας φέτος θα μετέχει στην Β΄Εθνική και θα έχει να αντιμετωπίσε τις εξής ομάδες: Κόρινθος, Νέο Ληξούριο, ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, Αχαγιά 82, Πανελευσινιακός, Ιωνικός Ν.Φ., Παπάγου, Έσπερος ΠΟΚ, Αργοναύτης Τριγλίας, ΑΕΝ Κηφισιάς, Εθνικός Πειραιώς, ΦΕΑ, Πεντέλη.

Είμαστε 14 ομάδες και ελπίζω φέτος να το πάμε μέχρι το τέλος, καθώς κανένας δεν γνωρίζει πως θα ξεκινήσει, αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με τι ιδιαιτερότητες και υγειονομικό πλαίσιο θα ξεκινήσει και γενικά βρισκόμαστε όλοι οι σύλλογοι σε μια μεγάλη αγωνία για το τι θα συναντήσουμε τον Σεπτέμβρη.

Δεν είμαι βέβαιος για την ποιότητα που θα έχουν φέτος τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες . Οι αθλητές για πρώτη φορά έχουν αποχή για τόσο μεγάλο διάστημα, καθώς φτάνουμε το 6μηνο, δηλαδή μισή χρονιά εκτός αγωνιστικού ρυθμού και κανονικών προπονήσεων. Αυτό λοιπόν δεν γνωρίζουμε πόσο μπορεί να επηρεάσει τον κάθε αθλητή στην προσαρμογή του και κατ επέκταση την κάθε ομάδα. Είναι αβέβαιη λοιπόν η εικόνα που θα παρουσιάσουν όλες οι ομάδες στο παρκέ.

Ελπίζω να μην έχουμε ξανά κρούσματα, να μην οδηγηθούμε σε οποιοδήποτε lockdown γιατί ειδικά στα μικρά παιδιά, στους νέους αθλητές που ξεκινούν το μπάσκετ παρατηρώ λόγω της διακοπής μια τάση να αποκτούν άλλες συνήθειες, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από το μπάσκετ. Αυτή η πολύμηνη διακοπή που υπήρξε λόγω covid-19 οδήγησε τα παιδιά μακριά από την συμμετοχή τους στον αθλητισμό και τα ομαδικά αθλήματα και τα έστρεψε πιο πολύ προς την καθιστική ζωή και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία ήταν η βασική τους δραστηριότητα στο lockdown. Και δεν είναι δύσκολο για ένα παιδί σε αυτές τις συνθήκες να παρεκκλίνει από τον αθλητισμό κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Επίσης για όλους τους συλλόγους όπως και στον δικό μας, είναι αβέβαιο το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβρη με την προσέλευση στις ακαδημίες και είναι ένα μεγάλο στοίχημα και δικό μας να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, βάζοντας ως κύριο μέλημα μας την υγεία των αθλητών μας, την προστασία τους με βάση όλους τους κανόνες του υγειονομικού πλαισίου που θα υπάρξει, ώστε να υποδεχτούμε τον αριθμό παιδιών που ήδη έχουμε στο δυναμικό μας και ακόμη παραπάνω».

Ποιοι είναι οι ανθρωποι που διοικούν και φυσικά είναι η βάση του οράματος του συλλόγου;

«Ο πνεύμονας της Ένωσης Ιλίου είναι άνθρωποι που διοικούν το σωματείο και βρίσκονται όλη μέρα στο γήπεδο, τρέχοντας για τον σύλλογο χωρίς να έχουν κάποιο συμφέρον, πράττοντας το για την αγάπη τους στον αθλητισμό. Αυτό το μικρόβιο της αγάπης για τον αθλητισμό που έχουν έχει κάνει τον σύλλογο τόσο μεγάλο.

Θα ξεκινήσω με τον Πρόεδρο του συλλόγου τον κύριο Γιώργο Λιόση που είναι το βασικό στήριγμα του συλλόγου, βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας και είναι στο γήπεδο παρόν σε ότι κι αν χρειαστεί ο σύλλογος. Είναι το μαξιλάρι θα έλεγα και η ασφάλεια μας. Ο σύλλογος είναι η ζωή του, τον λατρεύει και θέλει να είναι άψογος σε όλα, βγάζοντας υγεία και φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορεί.

Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον άνθρωπο που με έφερε στον σύλλογο το 2012 ώστε να κάνουμε το 1οIlion Camp μαζί με τον Ηλία Στρατικόπουλο, τον Γιάννη Μπέλλα και στον σχεδιασμό τον Νίκο Κατσούλη και δεν είναι άλλος φυσικά από τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου τον κύριο Στέργιο Μπέλλα. Ο κύριος Μπέλλας είναι επίσης Υπεύθυνος των Ακαδημιών μας, βρίσκεται νυχθημερόν στο γήπεδο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς αυτό το σωματείο θα έχει υγεία και θα βαδίζει πάντοτε μπροστά. Έχουμε μια σχέση αδελφική και μια κοινή συνισταμένη στα όνειρα μας. Πραγματικά είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που εχει για το σωματείο το οποίο είναι η δεύτερη οικογένεια του.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι το Α και το Ω του συλλόγου και για αυτό η Ένωση Ιλίου είναι τόσο ψηλά, βρίσκομενη με συνεχόμενες παρουσίες στις Εθνικές κατηγορίες.

Θέλω προσωπικά να αναφερθώ στον Λουκά Κατσαρό, καθώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι δίπλα μου από την πρώτη μέρα που ήρθα στον σύλλογο ως έφορος και μετέπειτα ως γραμματέας του συλλόγου. Έχουμε ζήσει με τον Λουκά πολύ ωραίες στιγμές, πολλές επιτυχίες, ισχυρά συναισθήματα και είναι ένας άνθρωπος που τρέχει ως έφορος του ανδρικού τμήματος μέρα και νύχτα και ως γραμματέας βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας.

Στο Δ.Σ. βρίσκονται ο Ηλίας Ευθυμίου, η Άννα Μπουλούγαρη και η Νίκη Βομπιράκη .

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στους δύο ανθρώπους που τρέχουν για το χορηγικό κομμάτι του συλλόγου.

Είναι ο Φάνης Ψαρρόπουλος ο οποίος είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου και των χορηγιών όπου μαζί με τον Νίκο Γιαννίτση κάνουν όλα αυτά τα χρόνια απίστευτη δουλειά και ίσως από τις σημαντικότερες. Δύο άνθρωποι που βρίσκονται μέρα και νύχτα στον σύλλογο τρέχοντας ακατάπαυστα.

Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην ψυχή του τμήματος βόλεϊ τον κύριο Σπύρο Καραχάλιο, ο οποίος βρίσκεται όλη μέρα στο γηπεδο τρέχοντας για όλα όσα αφορούν τα τμήματα του βόλεϊ, αλλα βρίσκεται πάντοτε και δίπλα στο μπάσκετ.

Στο Δ.Σ. βρίσκονται επίσης η Άννα Μπουλούγαρη , ο Ηλίας Ευθυμίου και η Νίκη Βομπιράκη.

Όλοι τους λοιπόν ως ομάδα και οικογένεια προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο για τον σύλλογο μας».

Μια αναφορά σε ξεχωριστούς συνεργάτες

Θέλω να αναφερθώ σε έναν άνθρωπο που αποτελεί το δεξί μου χέρι στην Ένωση Ιλίου, αλλά κατά βάση σε έναν φίλο, τον Νίκο Κατσούλη. Ο Νίκος συντονίζει τα πάντα ως Υπεύθυνος του Οργανωτικού στον σύλλογο, από το πιο μικρό μέχρι το μεγαλύτερο. Είναι ο άνθρωπος που ότι και να του δώσουμε ως εργασία ή περάτωση στον σύλλογο θα το φέρει εις πέρας άμεσα. Με τον Νίκο ότι όνειρο και να έχουμε εφόσον του το δώσουμε να το αναλάβει είναι δύσκολο να μην πραγματωθεί και τον ευχαριστώ που είναι δίπλα μου.

Επίσης δεν γίνεται να μην αναφερθώ σε ένα φίλο μου και συνεργάτη τον προπονητή της ανδρικής μας ομάδας τον Τάκη Πανούλια. Θέλω να πω ότι είναι τιμή μας που βρίσκεται στον σύλλογο μας ξανά από την περσινή σεζόν. Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος εμπειρίες. Στην ακαδημία μας έχουμε πάρει πολλά πράγματα από το Total Basketball Development, τα οποία εφαρμόζουμε τα τελευταία πέντε χρόνια στο πλάνο μας και είναι στοιχεία που μας τα έχει δώσει ο Τάκης από την πρώτη του σεζόν που ήμασταν και συνεργάτες στην άνοδο του ανδρικούς μας στην Β΄Εθνική το 2013-2014. Έχουμε μαζί μια εξαιρετική συνεργασία και στην ουσία μέσα από αυτό το πλάνο όλη η ακαδημία μας ακολουθεί το ανδρικό τμήμα. Δηλαδή μπορεί ένα παιδί από το Παιδικό ή το Εφηβικό να το πάρεις την επόμενη ημέρα στο Ανδρικό και να μην χρειαστεί ούτε μια ημέρα χρόνο προσαρμογής στα συστήματα, την φιλοσοφία και τις ασκήσεις. Όλες οι ακαδημίες μας λοιπόν πηγαίνουν κλιμακωτά από τμήμα σε τμήμα, από προπονητή σε προπονητή, έχουμε μια πυραμίδα, μια ίδια φιλοσοφία που έχει κορυφή το ανδρικό».

Αιμοδότες του συλλόγου, εκτός των γονέων είναι και οι χορηγοί μας.

«Φυσικά η κολώνα του συλλόγου είναι οι ακαδημίες μας και ένας λόγος που είμαστε τόσο ψηλά είναι αυτός.

Σίγουρα έχουμε πάρα πολλές εταιρείες που εδρεύουν στο Ίλιον και την ευρύτερη περιοχή, μας βοηθούν πάρα πολύ και ειδικά σε δύσκολους καιρούς. Εταιρείες όπως ο Λακιώτης, το AUTO MOTO IKTEO, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα, το Φροντιστήριο Τριώνυμο, το ENZZO Cook Bar, το Γαλακτομπούρεκο Ίλιον, το Πρότυπο Service Κουτσός, το MEGA Euronics Τσίγκος, το Art of Grill, το Μαργαρίτα lounge café, η Επιστημονική Διαγνωστική, τα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης, το Ίλιον Γεύσεις, το Orange café, η Hercules Print, το Pizza Restaurant Έλενα, ο χώρος Ιωνάθαν, τα φροντιστήρια Πεζου, το Σκίτσο καφέ, το Άλσος καφέ, το Αερικό, το Rachel lingerie, το Fanis coiffure, το Δεκαπεντάλεπτο, τις Πρωτονοστιμιές, το Γυράδικο ο Δάσκαλος, το Μαγειρευτά grill η κουζίνα της Σοφίας, την Rythmos Α.Ε., το Crosby, το Φροντιστήριο Σύγχρονο, τη σχολή οδηγών Πανόπουλος Γιάννης.

Φέτος είναι χαρά μας και τιμή μας να βρίσκονται στην οικογένεια μας τα αδέλφια Ρίζου, ο Βαγγέλης Ρίζος και ο Παύλος Ρίζος. Η προσφορά τους προς τον σύλλογο με την εταιρεία τους «Υπεραγορά Κρεάτων Ρίζος» είναι τεράστια ειδικά σε μια τέτοια εποχή όπου γνωρίζουμε τις δυσκολίες και λόγω covid-19 που έχουν όλες οι επιχειρήσεις και ειδικά η προσφορά προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πραγματικά το ευχαριστώ είναι λίγο. Με την δυναμική που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία 30 χρόνια στον τομέα του κρέατος με τα τέσσερα υπερ καταστήματα σε Ίλιον (Ιλίου 44), σε Άνω Λιόσια (Λεωφ. Φυλής 222), σε Αχαρναί (Αριστοτέλους 177) και Γαλάτσι (Αγ. Γλυκερίας 25) μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμη πιο σίγουροι για τις επιτυχίες και τους στόχους μας στο άμεσο μέλλον. Ξεκινάμε λοιπόν μια αμφίδρομη συνεργασία η οποία θα αποδώσει καρπούς και ελπίζουμε να είναι μακροχρόνια. Τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας και τους ευχαριστούμε ολόψυχα.

Τέλος άλλος ένας επιχειρηματίας έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και θα βρεθεί στην οικογένεια μας, είναι τα Wok on Fire, οι χώροι εστίασης Ασιατικής κουζίνας τα οποία θα είναι μεγάλη η χαρά μας να ενταχθούν στην οικογένεια μας».

Μια ευχή για κλείσιμο

«Θέλω να ευχηθώ να έχουμε υγεία πάνω απ' όλα, καλές διακοπές και θα σας περιμένουμε όλους τους αθλητές της ακαδημίας μας από 1η Σεπτέμβρη για τις εγγραφές μας, ενώ να αναφέρω πως τα αγωνιστικά μας τμήματα θα μπουν για προπονήσεις στις 24 Αυγούστου».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.