Το πρώτο βήμα έγινε!

Written by  Οκτ 01, 2020

Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα για να κάμψει την αντίσταση της Νίμπουργκ στον προημιτελικό του Basketball Champions League και έφτασε χωρίς μεγάλη δυσκολία στην νίκη με 94-82, παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σαραγόσα – Τενερίφη.

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε σοβαρή και με πλάνο, χτύπησε σε καίρια σημεία που της έδωσαν την δυνατότητα να έχει διαφορές ασφαλείας και κατάφερε να κάνει και σωστή διαχείριση δυνάμεων ενόψει της πολύ κρίσιμης συνέχειας, όπου στοχεύει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η Νίμπουργκ αιφνιδίασε την ελληνική ομάδα στα πρώτα λεπτά, όταν και εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου και προηγήθηκε με 13-5 στο 5’, όμως, η «Ένωση» κατάφερε να μειώσει στον πόντο (20-19) και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την τσέχικη ομάδα να έχει προβάδισμα με 23-21.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, η κατάσταση άλλαξε, με την ΑΕΚ να βελτιώνεται αισθητά, να βρίσκει μακρινά σουτ από Λοτζέσκι και Χρυσικόπουλο και με σερί 12-2 να προηγείται με 30-38, ενώ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (32-42), πριν κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 39-44.

Αν και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ δυσκολεύθηκε να κρατήσει προβάδισμα ασφαλείας, με την Νίμπουργκ να μένει κοντά (47-50), κατάφερε να βρει τα πατήματά της και με βελτίωση στην άμυνά της και τρέξιμο στο transition ξέφυγε με +15 (50-65) και προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με 58-69.

Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια αλαζονείας σε κάποια σημεία του τέταρτου δεκάλεπτου, επιτρέποντας στη Νίμπουργκ να μένει μέσα στο παιχνίδι, όμως, δεν ήθελε να παίξει με τη φωτιά, σοβαρεύτηκε και στο τέλος πήρε τη νίκη με 82-94 που την στέλνει στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 18 πόντους ήταν το πρώτο… βιολί για την ΑΕΚ, με τον Ταϊρίς Ράις να έχει 12 πόντους με 5 ασίστ, τον Ματ Λοτζέσκι να προσθέτει επίσης 12 πόντους, τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να έχει 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και τον Νίκο Γκίκα να σημειώνει 10 πόντους με 5 ασίστ.

Από την Νίμπουργκ, Τζέρικ Χάρντινγκ είχε 16 πόντους, όσους και ο Βόιτσεχ Χρούμπαν, ο Ομάρ Πριούιτ είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουν και ο Χέιντεν Ντάλτον 13 πόντους με 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-44, 58-69, 82-94

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketbal

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.