Βασιλακόπουλος: «Είναι στιγμή δικαίωσης»

Written by  Φεβ 01, 2014

Για δικαίωση των προσπαθειών και της οργάνωσης του ελληνικού μπάσκετ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μετά την ανακοίνωση ότι η Ελλάδα εξασφάλισε την wild card και θα λάβει μέρος κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

 

Μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων χωρών που πήραν τις wild cards (Ελλάδα, Βραζιλία, Φιλανδία, Τουρκία), ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε:

«Είναι η στιγμή δικαίωσης μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας. Είναι επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι όσοι συνέβαλαν στις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχουν ένα μερίδιο. Η ιστορική μας διαδρομή είναι αυτή που αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο για μας, καθώς το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστεί παγκοσμίως εδώ και περίπου 30 χρόνια. Είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, έχουμε φιλοξενήσει άριστα μεγάλες διοργανώσεις και η Εθνική μας είναι στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Εκμεταλλευτήκαμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα είμαστε παρόντες. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος. Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά και σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Έφυγε ένα βάρος, αλλά αυξάνονται τώρα οι υποχρεώσεις εν όψει της συμμετοχής μας. Θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στη διοργάνωση».

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση στράφηκε αμέσως και στο όνομα του νέου Ομοσπονδιακού Προπονητή για τον οποίο, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ εξήγησε πως υπάρχει πλάνο που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.  

«Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε για τον προπονητή. Είχαμε πει πως αν θα ήμασταν στο Παγκόσμιο, θα πηγαίναμε σε άλλη κατεύθυνση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ευτυχώς αποφύγαμε τα προκριματικά και τα ταξίδια στην άγονη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που θα ήταν ταλαιπωρία και πιθανώς να απουσίαζαν μεγάλοι παίκτες από αυτή τη διαδικασία. Πλέον όμως δεν θα υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το όνομα του προπονητή», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.