«Να απολαύσουμε το παιχνίδι»

Written by  Φεβ 09, 2014

Αισιόδοξοι για την διεξαγωγή ενός όμορφου αγώνα εμφανίστηκαν παίκτες και προπονητές Παναθηναϊκού και Άρη στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο της ΑΝΕΚ «Κρήτη ΙΙ» πριν από τον αποψινό μεγάλο τελικό Κυπέλλου, για τον οποίο άπαντες ευχήθηκαν να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα απολαύσουν όλοι οι φίλαθλοι.

 

Πριν πάρουν το λόγο οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, μίλησε για την αποψινή γιορτή και τις προσπάθειες που έγιναν από την Ομοσπονδία ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα και αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας που έχουν οριστεί.


«Φέτος κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και μετά από χρόνια το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θα υπάρχει κόσμος σε όλο το γήπεδο. Ελάχιστα εισιτήρια απέμειναν και τα κρατάμε για λόγους ασφαλείας. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τελικό με γεμάτες κερκίδες. Να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόσβασης στο γήπεδο για όποιον δεν έχει εισιτήριο και ταυτότητα. Οι φίλαθλοι θα είναι ανακατεμένοι στο γήπεδο, γιατί θέλουμε να γυρίσουμε στην παλιά εποχή, αλλά σε αυτή την προσπάθεια δεν θα επιτρέψουμε οι φίλαθλοι να φέρουν διακριτικά των ομάδων τους. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια για να προλάβουμε καταστάσεις. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε όποιος επιχειρήσει να προσέλθει στο γήπεδο με πλαστό εισιτήριο θα αντιμετωπίσει την αστυνομία και τις ποινικές κυρώσεις. Θα υπάρχει διπλός έλεγχος. Θα πρέπει κάποτε ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τελειώσουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις εντολές της αστυνομίας. Μέσα στις κερκίδες εκτός από σεκιούριτι θα υπάρχουν και αστυνομικοί. Οι πόρτες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν το ματς και θα κλείσουν μισή ώρα πριν το τζάμπολ. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες κι όχι οι οπαδοί. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μας κι ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Τσαγκρώνης.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης: «Ευχαριστούμε το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε την ANEK για την προσφορά της στη διοργάνωση. Είμαστε σε έναν υπέροχο τόπο, σε μια καταπληκτική πόλη και σε ένα μοναδικό γήπεδο, το ωραιότερο που έχουμε στην Ελλάδα. Αγαπάμε το νησί σας και γι’ αυτό είμαστε κοντά σας και για τις επόμενες διοργανώσεις. Στον τελικό θα παίξουν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω πως θα γίνει ένας πάρα πολύ καλός αγώνας με καλή συμπεριφορά φιλάθλων και αθλητών. Είμαι βέβαιος πως θα γίνει γιορτή. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να πετύχουμε». 

Πρώτος από τους προπονητές μίλησε ο τεχνικός του Άρη, Μιλαν Μίνιτς, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι η ομάδα του διεκδικεί ένα τρόπαιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον προκάτοχό του, Βαγγέλη Αγγέλου, με τον οποίο στον πάγκο ο Άρης έφτασε ως τον τελικό.

«Είμαστε χαρούμενοι που διεκδικούμε το Κύπελλο. Είναι κι αυτό ένα… πρωτάθλημα. Με ένα παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πολλά, αλλά και να χάσεις πολλά. Ο Άρης άρχισε τη διοργάνωση με τον κ. Αγγέλου, με βοήθεια από όλους κι έφτασε μέχρι τον τελικό. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με όνομα και αποτελέσματα, που έχει πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας. Εμείς δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Όμως κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα, γιατί κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά. Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει με φουλ ρόστερ και έχει κι έναν μεγάλο παίκτη που δεν παίζει, τον Αλβέρτη (γέλια). Το δικό μας όπλο είναι η ενέργεια». 

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, μίλησε για την εμπειρία του τελικού και θυμήθηκε ότι ο ίδιος ήταν παρών στην τελευταία φορά που η ομάδα του διεκδίκησε τον τίτλο, απέναντι και πάλι στον Παναθηναϊκό.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη φιλόξενη Κρήτη. Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα μας. Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε τον Άρη από το τέλμα των τελευταίων ετών και να τον επαναφέρουμε εκεί που ανήκει γιατί αποτελεί στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ. Εγώ είμαι ευτυχισμένος που το ξαναζώ, καθώς και το 2005 είχαμε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και το φίλο μου, τον Διαμαντίδη, στο Ηράκλειο αλλά στο Λίντο. Ελπίζω να χαρούμε τον τελικό, εμείς σαν πρωταγωνιστές κι εσείς σαν φίλαθλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Άρη, ενώ εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για όλους στην ομάδα, ο Άρης να αγωνίζεται σε έναν τελικό Κυπέλλου.

«Η συμμετοχή μας στον τελικό είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουμε καλά σε ποια ομάδα είμαστε και τι ιστορία έχει. Δεν είμαστε σε μια απλή ομάδα, αλλά σε ένα κίνημα. Εγώ σαν πιο παλιός μετέφερε στα νεότερα παιδιά της ομάδας ότι είναι πολύ σημαντικό να παίζουν σε έναν τελικό. Κρατάμε μια πισινή, μια ελπίδα στην ψυχή μας, γιατί θέλουμε ο Άρης να επιστρέψει στους τίτλους». 

Για την σημασία που έχει για τον ίδιο να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο στη γενέτειρά του μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, εξηγώντας πως το κλειδί για τη νίκη είναι η σοβαρότητα με την οποία θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως η εμπειρία του παναθηναϊκού του δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα.

«Ευχαριστούμε το νησί της Κρήτης. Για μένα είναι διπλή χαρά γιατί κατάγομαι από εδώ. Εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες, πόσω μάλλον από τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα, εμπειρία και το ‘πρέπει’, ο Άρης έχει νεανικότητα, ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο Παναθηναϊκός δουλεύει όλο το χρόνο γι’ αυτά τα παιχνίδια. Το ματς θα κριθεί από το κατά πόσο θα μπούμε σοβαροί. Τα προβλήματα της βίας δεν είναι του μπάσκετ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας. Στις σοβαρές πολιτείες τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία. Μια λέξη που στην Κρήτη τη μαθαίνεις από μικρό παιδί. Δυστυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με έντονη ελευθεριότητα. Δεν θα είναι καμιάς ομάδας κόσμος στο γήπεδο. Δεν χρειάζεται να χρωματίζουμε τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Πεδουλάκης.

Να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα απολαύσουν όσοι το παρακολουθήσουν ευχήθηκε, τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης. «Ευχαριστούμε την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Για μας κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Άρη έχει πολλούς νέους παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πάρουμε το Κύπελλο», δήλωσε ο Διαμαντίδης, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια η ομάδα του δεν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον τελικό.

«Στόχος μας είναι πάντα οι τίτλοι. Αντιμετωπίζαμε εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά δεν αλλάζει κάτι τώρα που αντιμετωπίζουμε τον Άρη», σχολίασε. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για την δήλωση του νεαρού παίκτη του Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος ανέφερε πως στον τελικό θα βρεθεί απέναντι στο ίνδαλμά του. «Τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια. Είναι ένα παιδί με ταλέντο και μακάρι να δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα του», απάντησε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης.


Πηγή και photo: ΕΟΚ (basket.gr)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.