Συνάντηση κορυφής για το μπάσκετ γυναικών

Written by  Μάι 21, 2022

Η Άννη Κωνσταντινίδου, η Εβίνα Μάλτση και η Αναστασία Κωστάκη συναντήθηκαν στο παρκέ με την Τάρα ΒανΝτερβίρ σε διεθνές σεμινάριο μπάσκετ που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα δίνοντας μια διαφορετική λάμψη στην εκδήλωση.

Η Κωσταντινίδου είναι μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών, Μάλτση και Κωστάκη είναι οι πρώτες Ελληνίδες που αγωνίστηκαν στο WNBA και πλέον συνεργάτιδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ενώ και οι τρεις έχουν γράψει τη δική τους μεγάλη ιστορία στην Εθνική Γυναικών.

Η ΒανΝτερβίρ, προπονήτρια του Στάνφορντ, στο οποίο φοιτά και η Έλενα Μποσγανά, είναι ένας ζωντανός θρύλος του NCAA. Οι τέσσερις ξεχωριστές αυτές μορφές για το μπάσκετ γυναικών μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις Ελληνίδες αθλήτριες που φοιτούν και αγωνίζονται στις ΗΠΑ, για το κολεγιακό μπάσκετ και το WNBA.

H Κωνσταντινίδου είναι από τις πρώτες Ελληνίδες που έπαιξαν στο κολεγιακό πρωτάθλημα με την ομάδα του Μάγκιλ (1979-184), της οποίας ήταν και η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών. Η Κωστάκη, η οποία είναι πρέσβειρα του ΝΒΑ στην Ευρώπη ήταν η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια που έπαιξε στο WΝΒΑ (Χιούστον Κόμετς, 2005) με την Μάλτση να ακολουθεί (Κονέκτικατ Σαν, 2007).

Η ΒανΝτερβίρ με τη θητεία της στο Στάνφορντ, αλλά και ως μέλος του τεχνικού επιτελείου των Εθνικών Ομάδων των ΗΠΑ έχει κατακτήσει τίτλους και έχει βοηθήσει πολλές αθλήτριες προερχόμενες από την Ευρώπη να βρουν τον δικό τους μπασκετικό δρόμο στις ΗΠΑ.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.