To «Her World, Her Rules» μένει Μεσσηνία

Written by  Ιουν 02, 2022

Η Μεσσηνία έγινε το σπίτι του «Her World, Her Rules» ενός προγράμματος της FIBA, σε συνεργασία με την ΕΟΚ, που συστήνει το μπάσκετ σε κορίτσια Δημοτικών Σχολείων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» που απευθύνεται σε αγόρια. Το μπάσκετ βρήκε τη θέση του στο Δημοτικό Σχολείο Βέργας, το 7ο Δημοτικό Καλαμάτας και το 10ο Πειραματικό Καλαμάτας.

Δημοτικό Σχολείο Βέργας

Στο Δημοτικό Σχολείο Βέργας συνολικά 77 παιδιά, 43 αγόρια και 34 κορίτσια πήραν μέρος στα δύο προγράμματα. Εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος. Η ΕΟΚ ευχαριστεί την διευθύντρια του σχολείου, Σταυρούλα Γρουσουζάκου, την ΚΦΑ Βασιλική Γεωργαρά, τις δασκάλες Χριστίνα Λίβα, Ελένη Θεοδωροπούλου, Βασιλική Μπίζου, τη νοσηλεύτρια Γεωργία Τριανταφυλλάκη και τον γυμναστή Σεβαστιανό Πλάγο.

7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Πάνω από 100 παιδιά (60 αγόρια και 54 κορίτσια) πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Her World, Her Rules» και στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Σημαντική ήταν η συμβολή του διευθυντή του σχολείου, Νίκου Γιανναρά, της ΚΦΑ Αθανασίας Κατσαριώτη, των εκπαιδευτικών Άννας Χαροκόπου, Γεωργίας Βισβίκη, Θανάση Παπαδοπούλου, των προπονητών Μιχάλη Μπακογιάννη και Σεβαστιανού Πλάγου. Εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος.

10o Πειραματικό Καλαμάτας

Το 10ο Πειραματικό Σχολείο Καλαμάτας φιλοξένησε τα δύο προγράμματα με τη συμμετοχή 82 παιδιών (45 αγόρια, 37 κορίτσια). Σημαντική ήταν η συμβολή του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Χριστόπουλου, της ΚΦΑ Δωροθέας Λαμπρίδη, των εκπαιδευτικών Φίλης Ντόκα, Ιφινόης Σωτηράκου, Ηρώς Παντελάκου. Εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος.

*Το πρόγραμμα που φιλοξενείται σε κάθε σχολείο περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ). Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.