H Θεσσαλία “μαθαίνει” μπάσκετ

Written by  Ιουν 05, 2022

Η Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτό το διάστημα με το επικείμενο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα (30/6) και τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων (28/6-3/7) στην Καρδίτσα, αλλά κι ένα τουρνουά 3X3GR National Tour επίσης στη Λάρισα.

Οι μικρές ηλικίες ανακαλύπτουν κι αυτές το μπάσκετ και… προετοιμάζονται μέσα από το πρόγραμμα “Her World, Her Rules” της FIBA που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και απευθύνεται σε κορίτσια Δημοτικών Σχολείων, αλλά και το «Τρίποντα στα Σχολεία» ένα αντίστοιχο πρόγραμμα που απευθύνεται σε αγόρια. Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το 9ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας και το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου Τρικάλων φιλοξένησαν τα δύο προγράμματα. Εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αφροδίτη Αραπατσάνη.

5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Συνολικά 78 παιδιά πήραν μέρος στην Καλαμπάκα στα δύο προγράμματα. Σημαντική ήταν η συμβολή του διευθυντή του σχολείου, Αθανάσιου Δωρούση και των προπονητών Αριστοτέλη Παπαναστασίου και Κώστα Σπανού, καθώς και της ΚΦΑ Δήμητρας Οικονόμου. Μεγάλη ήταν η βοήθεια των δασκάλων Χρήστου Πισσά, Φωτεινής Φαραζούμη, Δημήτρη Καλύβα, Μαρίας Πρεμέτη και Μαρίας Άσπρα. Το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας, Γιώργος Παπανικολάου.

9ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας/13ο Δημοτικό Σχολείο

Οι προπονητές Αριστοτέλης Παπαναστασίου, Δήμητρα Χαβαλέ, Κωνστανίνος Ναούμ, Ευάγγελος Τζέλλας και Βασίλης Κρομμύδας, με τη συνδρομή των ΚΦΑ Βασίλη Παλαμιώτη και Γρηγόρη Πισμέση ήταν αυτοί που βοήθησαν τα 104 παιδιά που πήραν μέρος στα δύο προγράμματα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας να κατανοήσουν καλύτερα το μπάσκετ. Σημαντική ήταν η συμβολή του διευθυντή του σχολείου, Μιχάλη Χριστοφοράκη και των δασκάλων, Βασιλικής Γκόντα, Ζαχαρούλας Γκαγηλίδου, Ελένης Κώστα, Μαρίας Καλύβα, Ιωάννας Πράντζιου και Κωνσταντίνου Σολτάνη. Πάνω από 100 παιδιά, συνολικά 112 (56 κορίτσια και 56 αγόρια) έμαθαν το μπάσκετ μέσα από το παιχνίδι και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο με τη βοήθεια και πάλι των προπονητών. Σημαντική ήταν η συμβολή της διεθύντριας Γραμματείας Γκερμπεσιώτη, των ΚΦΑ, Μάγδας Χονδροπούλου και Πηνελόπης Ντούλα και των δασκάλων Παρασκευής Αντωνάκη, Ευγενείας Λάρδα, Γεωργίας Μαρίας Γρηγορίου, Μάρθας Μαρίας Σβερώνη, Νικολέτας Πολύζου, Βασίλη Αγγελή και Ελένης Παπαγιαννοπούλου.  

Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου Τρικάλων

Είκοσι παιδιά (8 κορίτσια, 12 αγόρια) ακολούθησαν τα δύο προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου Τρικάλων με την καθοδήγηση του προπονητής Αριστοτέλη Παπαναστασίου και του ΚΦΑ, Αντώνη Φουνταρλή. Η ΕΟΚ ευχαριστεί τη διευθύντρια του σχολείου Γεωργία Καλλιτσουνάκη και τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνα Αλεξίου, Κατερίνα Κύρκου, Αγορίτσα Καραμέτου, Γρηγόρη Μπέη, Αγγελική Πλιάτσικα (Δασκάλα Τμήμα Ένταξης), Δημήτρη Χατζούλη (Δάσκαλος πληροφορικής) και Νίκο Μιχαλόπουλο.

Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας

Συμμετείχαν 48 παιδιά, 24 κορίτσια και 24 αγόρια στο πρόγραμμα «Her World Her Rules» και «Τρίποντα στα Σχολεία» αντίστοιχα στο Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας. Οι προπονητές Δήμητρα Χαβαλέ, Κωνσταντίνος Ναούμ, Βασίλης Κρομμύδας και ο ΚΦΑ Γιάννης Ποντίκης ήταν εκεί για να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ. Σημαντική η συμβολή του διευθυντή Κώστα Κωστή και των δασκάλων Αναστασίας Μητσογιάννη, Αγαθοκλή Παλαστάθη, Στέλλας Κάσσου, Δημήτρη Κοντογιάννη.

 

5o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Πάνω από 100 παιδιά έδωσαν το “παρών” στα δύο προγράμματα που απευθύνονται σε κορίτσια και αγόρια Δημοτικών Σχολείων, τα οποία φέρνουν το μπάσκετ πιο κοντά σε μαθητές και μαθήτριες. Μέσα από το “Her World, Her Rules” και το “Τρίποντα στα Σχολεία” έπαιξαν και χάρηκαν το παιχνίδι 61 κορίτσια και 50 αγόρια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Οι προπονητές Αριστοτέλης Παπαναστασίου και Γιώργος Φούντας, μαζί με τον ΚΦΑ, Σωτήρη Γκούνη φρόντισαν να τους δείξουν τα μυστικά του αθλήματος με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή του σχολείου Οδυσσέα Κυρίτση και των δασκάλων Κυριακής Σταματάκη, Δήμητρας Παπανδρέου, Παρασκευής Ράφτη, Θεοδώρας Σαλαμούρα, Ιωάννας Μουτογεώργου και Αντώνη Γκοτζαγεωργίου.

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας φιλοξένησε 71 παιδιά (39 κορίτσια και 32 αγόρια) μέσα από τα προγράμματα “Her World, Her Rules” και το “Τρίποντα στα Σχολεία”. Δίπλα στα παιδιά βρέθηκαν οι προπονητές Αριστοτέλης Παπαναστασίου και Κώστας Σπανός, καθώς και η ΚΦΑ Σοφία Σταμπολίδου. Καθοριστική ήταν η συμβολή του διευθυντή του σχολείου, Δημοσθένη Κομπογιάννη και των εκπαιδευτικών Αναστασίας Ντάκου, Χρήστο Σιάπκα, Κατερίνας Παπαδήμα και Κυριακής Κουτσογιάννη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.