Τα σχολεία βάζουν… τρίποντο

Written by  Σεπ 28, 2022

Το διδακτικό έτος 2021 – 2022 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης υλοποίησε, με την έγκριση και την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας και θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφερειών και Δήμων το πρόγραμμα “Τρίποντα στα Σχολεία” σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα το αντίστοιχο “Her World, Her Rules” της FIBA, που απευθύνεται σε κορίτσια.  

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικά και βιωματικά αθλητικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ, να δοκιμάσουν, με προσαρμοσμένες στις μικρές ηλικίες τεχνικές, τις δυνατότητές τους αλλά και να γνωρίσουν τη χαρά της ομαδικής άθλησης.  

Περισσότερα από 300 Δημοτικά Σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας, 13.500 αγόρια και κορίτσια, πήραν μέρος στο πρόγραμμα την περσυνή χρονιά. Μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν ανώνυμα οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά τις αθλητικές δράσεις, συμπεραίνουμε δυστυχώς ότι μεγάλη μερίδα παιδιών ηλικίας 8-12 ετών (Γ΄,Δ΄,Ε΄ και Στ΄ τάξεων) απέχουν εντελώς από τη  συστηματική άσκηση. 

Στα αγόρια το ποσοστό αυτών που δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα ή οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι 19,9%. Αντίστοιχα κορίτσια στα το ποσοστό αυτών που δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα ή οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι 36.37%.

Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι να αυξήσει τους αριθμούς αυτούς, προάγοντας τον αθλητισμό και τα οφέλη του στις μικρές ηλικίες. Το πρόγραμμα “Τρίποντα στα Σχολεία” αναμένεται να ξεκινήσει για τη νέα διδακτική χρονιά τον Οκτώβριο. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.