Και εγένετο W Rising Stars!

Written by  Ιουλ 14, 2023

Το μπάσκετ γυναικών αποκτά το δικό του Rising Stars! Το W Rising Stars παίρνει τη δική του θέση στο καλεντάρι της ΕΟΚ με τη συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα!

Το W Rising Stars είναι εδώ για να προσφέρει αγωνιστική εμπειρία στις νεαρές αθλήτριες, συναγωνισμό υψηλού επιπέδου. Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ παιχνίδια χωρισμένες σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Στον πρώτο όμιλο θα πάρουν μέρος τα σωματεία που τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων ή Νεανίδων και πέντε ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση. Στον δεύτερο όμιλο θα λάβουν μέρος τα σωματεία που τα τελευταία τρία χρόνια δεν συμμετείχαν σε τελική φάση. Δύο ομάδες από τον δεύτερο όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση. Η όγδοη ομάδα που θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση θα επιλεγεί από την ΕΟΚ.

Σημειώνεται πως οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο όμιλο, διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν να δηλώσουν συμμετοχή στο δεύτερο όμιλο, αλλά μόνο σε έναν από τους δύο ομίλους.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΟΜΑΔΑ 1 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 2 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 3 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 4 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 5 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 6 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 7 2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ 8 Ε.Ο.Κ.

Κανονική περίοδος και Final 4

Οι ομάδες που μετέχουν θα συναντηθούν μεταξύ τους μία φορά. Οι ομάδες κατατάσσονται με βάσει τη βαθμολογία, με τις τέσσερις (4) ομάδες με την υψηλότερη κατάταξη στο τέλος της σεζόν, να προκρίνονται στη φάση του FIΝΑL-4.

Στα παιχνίδια ισχύουν οι Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης της FIBA και οι Κανονισμοί της Ε.Ο.Κ. (Γενικός Κανονισμός οργάνωσης και διεξαγωγής διοργανώσεων και Πειθαρχικός Κανονισμός). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι δώδεκα (12) αθλήτριες ηλικιακής κατηγορίας U-18, (εκ των οποίων έως πέντε (5) αθλήτριες ηλικιακής κατηγορίας U-16) και μέχρι 4 προπονητές/προσωπικό ανά ομάδα.

Στην κανονική περίοδο θα δώσει επτά αγώνες η κάθε ομάδα σε δύο μίνι τουρνουά και τρεις γύρους (2 μίνι τουρνουά ταυτόχρονα σε κάθε γύρο, σε διαφορετικές εγκαταστάσεις/πόλεις, ένας γύρος με διάρκεια τρεις (3) ημέρες και δύο γύροι με διάρκεια δύο (2) ημέρες).

Αναλυτικά

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1ος Γύρος Αγωνιστική #1 10/11/23
Αγωνιστική #2 11/11/23
Αγωνιστική #3 12/11/23
2ος Γύρος Αγωνιστική #4 09/12/23
Αγωνιστική #5 10/12/23
3ος Γύρος Αγωνιστική #6 21/01/24
Αγωνιστική #7 22/01/24

Η φάση του Final 4 θα διαρκέσει δύο (2) ημέρες και η πόλη που θα διεξαχθεί θα ανακοινωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ FINAL 4 Αγωνιστική #8 10/02/24
Αγωνιστική  #9 11/02/24

Όλοι οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming), με ευθύνη της Ε.Ο.Κ., στο επίσημο κανάλι YouTube της Ε.Ο.Κ. και του HBF W RISING STARS. Όλοι οι αγώνες θα έχουν ζωντανή στατιστική κάλυψη. Η Ε.Ο.Κ. είναι υπεύθυνη για τα τυχόν έξοδα που προκύψουν. Παράλληλα, θα ανέβει άλμπουμ με φωτό στα social media.

Tα σωματεία θα πρέπει να δημοσιεύουν ενημερώσεις για το τουρνουά HBF W RISING STARS στους επίσημους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν και μετά από έκαστο αγώνα κάθε γύρου, τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Μετά από κάθε γύρο, η ομάδα πολυμέσων HBF W RISING STARS θα ανακοινώνει την MVP των 2 Mini-Τουρνουά και την “MVP του γύρου “. Τα σωματεία στα οποία ανήκουν οι ως άνω αθλήτριες θα πρέπει να δημοσιεύσουν το γραφικό «MVP του Τουρνουά», στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook και στο Instagram. Διευκρινίζεται ότι όλα τα ως άνω αναφερόμενα γραφικά θα παρέχονται από την Ε.Ο.Κ.

Σκοπός είναι να δοθούν ευκαιρίες και εμπειρία σε νεαρές αθλήτριες, αλλά και να δημιουργηθεί μια δυνατή κοινότητα που αγαπά και ενδιαφέρεται για το μπάσκετ γυναικών και θα βοηθήσει στην προώθησή του!

Πηγή και φωτο: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.