Η συνέντευξη Τύπου του Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και του Τελικού Γυναικών

Written by  Φεβ 12, 2024

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/2) στην Αθήνα η κοινή συνέντευξη Τύπου για το ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών και τον ΟΠΑΠ Tελικό Κυπέλλου Γυναικών που θα φιλοξενηθούν 15-18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι αρχηγοί και οι προπονητές των συνολικά δέκα ομάδων που θα αγωνιστούν έδωσαν το «παρών» και μίλησαν για το μεγάλο ραντεβού, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, από την Πολιτεία ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Τον λόγο πήραν ακόμη ο Νίκος Συριγωνάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, καθώς είναι για μία ακόμη φορά ο τόπος που φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ και ο εκπρόσωπος του χορηγού της διοργάνωσης και της ΕΟΚ, ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκας.

Δείτε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Ευάγγελος Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είμαι ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, ανάμεσα σε προπονητές καταξιωμένους και παίκτες που δίνουν το παράδειγμα σε όλους που βρίσκομαι ανάμεσα σε προπονητές και παίκτες καταξιωμένους.

Θα ήθελα να χαιρετήσω τον υπουργό αθλητισμού που βρίσκεται κοντά μας. Κύριε υπουργέ είναι τιμή και χαρά μας που βρίσκεστε κοντά μας και που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή και που πορευόμαστε με κοινές αρχές και αξίες. Θέλω να χαιρετήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού που είναι ανάμεσά μας ξανά και μας τιμά. Επίσης, τον χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ που είναι συνέχεια μαζί μας και στηρίζει την προσπάθεια αυτή, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ που είναι ανάμεσά μας και από την περιφέρεια της Κρήτης που για μία ακόμη φορά κάνουμε το Final 8 εκεί. Ευελπιστούμε όπως με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο θεσμός που βλέπετε αυτήν την εικόνα που το κύπελλο είναι γιορτή μια που ενώνει τους πάντες και κυρίως ενώνει τους φιλάθλους και την κοινωνία μας. Το μπάσκετ είναι το μέσο για να ενώσουμε τους φιλάθλους και την κοινωνία μας. Μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου οι ομάδες να μάχονται η μία την άλλη,  αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου είμαστε αυτοί εδώ ενωμένοι. Και σήμερα έχουμε τη χαρά αυτή τη ενότητα να μην αφορά μόνο το μπάσκετ Ανδρών, αλλά και το μπάσκετ Γυναικών. Ευελπιστούμε αυτή η διοργάνωση να είναι προάγγελος των μεγάλων διοργανώσεων που έρχονται και θα διεξαχθούν στη χώρα μας όπως είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά το καλοκαίρι, που ευελπιστούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών το 2025 που θα γίνει στη χώρα μας, περιμένοντας τόσο η Εθνική Ανδρών, όσο και η Εθνική Γυναικών να μας κάνουν περήφανους. Η ΕΟΚ είναι φιλόξενη με όλους και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία με την εικόνα και όχι με τα λόγια πως ο αθλητισμός ενώνει».

Νίκος Νικολόπουλος (ΓΓ ΕΟΚ): «Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση αυτή, στην οποία θα υπάρχει και μια καινοτομία: Θα διεξαχθούν και οι δύο τελικοί, Ανδρών και Γυναικών, την ίδια ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό, την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμαρχο Ηρακλείου και την ΕΚΑΣΚ για την συμπαράσταση και τη βοήθεια. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια άρτια διοργάνωση. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ και να ευχηθώ το καλύτερο. Ένας θα χαρεί στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο, αλλά αυτό που ευχόμαστε είναι όλη η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία».

Γιάννης Βρούτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού): «Αυτό το οποίο νιώθει κάποιος που ασχολείται και αγαπάει τον αθλητισμό, τις αξίες, τις αρχές, την ομορφιά του βλέποντας αυτήν εικόνα, την όμορφη διοργάνωση που θα κάνουμε στην Κρήτη, αυθόρμητα θέλει να πει συγχαρητήρια, σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη σας προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και σεαυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη σε μια περίοδο που ο αθλητισμός κρίνεται για τη βιαιότητα, εδώ στην Ελλάδα κυρίως όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό με την ποιότητά του, την δύναμη την ψυχής των αθλητών, την ομορφιά που προσφέρει και σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μπάσκετ αποτελεί σήμερα το δείκτη και την πυξίδα που πρέπει να έχει ο ελληνικός αθλητισμός κι εδώ τα έχουμε καταφέρει. Αντίθετα με αυτά που έγιναν με αφορμή τα θλιβερά εγκληματικά γεγονότα με αθώους ανθρώπους, το μπάσκετ σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, την ποιότητα, την ομορφιά του αθλητισμού, δείχνει πως πρέπει να οδηγήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό. Με τον πρόσφατο αθλητικό νόμο, υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα. Μάλιστα η σημερινή μέρα συμπίπτει μαζί με την ενημέρωση που γίνεται για το Final 8, το άνοιγμα των γηπέδων του ποδοσφαίρου ξανά με δύσκολα και πολύ αυστηρά μέτρα που πήραμε από εδώ και πέρα. Σήμερα ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα άλλο περιβάλλον. Πολύ αυστηρές κυρώσεις περιμένουν όποιον προβεί σε αθλητικές παρατυπίες και βιαιότητες. Στις 6 Μαρτίου έχουμε συμφωνήσει πως όλα τα γήπεδα του μπάσκετ θα πρέπει αν είναι οπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία καμερών όπως προβλέπει ο νόμος. Η ελληνική πολιτεία έχει πει πως όσοι δεν ακολουθήσουν τον νόμο θα είναι κλειστά τα γήπεδα. Η επόμενη ημερομηνία, 9 Απριλίου, που αφορά αρχικά το ποδόσφαιρο αφορά την ταυτοποίηση των εισιτηρίων, κάτι που θα γίνει και για το μπάσκετ. Αυτή η εικόνα συνύπαρξης όλων των ομάδων, μοναδική, ξεχωριστή και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που έχετε σηκώσει ψηλά το ελληνικό μπάσκετ, να κρατήσουμε αυτήν την όμορφη εικόνα και το hashtag που έχετε εκεί ψηλά #einaigiοrti, να το κρατήσουμε. Ναι είναι γιορτή το μπάσκετ και ο αθλητισμός στην Κρήτη. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να δώσουμε όλοι στην Κρήτη».

Γιώργος Μαυρωτάς (ΓΓΑ): «Μπορεί να έρχομαι από το πόλο, αλλά ο φάρος του ελληνικού αθλητισμού είναι το μπάσκετ. Από αυτό όλοι μας εμπνευστήκαμε για να φέρουμε τις επιτυχίες αργότερα. Από το 1987 και μετά και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Με χαρά βλέπω να αντιμετωπίζουμε άνδρες και γυναίκες ισότιμα με έναν τελικό που θα περιλαμβάνει και τα δύο φύλλα. Συμφωνώντας απόλυτα με τον Υπουργό και τον πρόεδρο θα πω πως θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού στο Ηράκλειο. Χιλιάδες παιδιά παίρνουν το διαβατήριο για να μπουν στον αθλητισμό από το μπάσκετ και αυτό πρέπει να δείξουμε προς τα έξω. Έχουμε ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα και συναρπαστικούς αγώνες. Θα τους δώσουμε από 15 ως 18 Φεβρουαρίου. Καλή επιτυχία στις ομάδες και σε όλους εμάς να απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): “Το ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έρχεται σε μια πολύ καλή συγκυρία για το μπάσκετ της χώρας. Τα δύο κορυφαία εγχώρια πρωταθλήματα, η Stoiximan Basket League και η Elite League Ερίκος Ντυνάν είναι αναβαθμισμένα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά την φετινή σεζόν, οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Euroleague, Eurocup και Basketball Champions League πραγματοποιούν από πολύ καλές έως εξαιρετικές πορείες και το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το μπάσκετ αυξάνεται όπως διαπιστώνουμε από την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Θεωρώ ότι θα δούμε μια εξαιρετική από άποψης ποιότητας και ανταγωνισμού διοργάνωση εφάμιλλη των Final 8 που βλέπουμε στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο θεσμός του Final 8 καθιερώνεται όπως και ο θεσμός του Super Cup που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Κάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γιατί από τέτοιες διοργανώσεις το μπάσκετ κερδίζει νέους φίλους. Ασφαλώς τα περιθώρια βελτίωσης και για το Final 8 και το Super Cup είναι σημαντικά και ελπίζουμε σύντομα ακόμη περισσότερος κόσμος ανεξαρτήτως σωματειακής προτίμησης να παρακολουθεί αυτές τις δύο διοργανώσεις, να ζει την εμπειρία της «γιορτής» και των συναρπαστικών αναμετρήσεων του ελληνικού μπάσκετ. Μαζί ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση και πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουμε θεσμούς όπως το Final 8 και το Super Cup και η συνεργασία μας είναι συνεχής προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις νέες προκλήσεις σε μια εποχή που οι εξελίξεις είναι ταχύτατες. Είναι πολύ ευχάριστο γιατί το μπάσκετ είναι ένα ότι παράλληλα με το Final 8 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την πρόσκληση στην σημερινή πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου. Να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία και καλή επιτυχία. Και να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου ως φίλος του μπάσκετ όσους συμβάλλουν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά στον οργανωτικό τομέα”.

Γιάννης Ρόκας (επικεφαλής μάρκετινγκ ΟΠΑΠ):  «Είναι χαρά και τιμή μεγάλη που σε αυτή τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ με τις 10 καλύτερες ομάδες παρούσες, ο ΟΠΑΠ δίνει το «παρών» ως ο διαχρονικά μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού. Φέτος, για τέσσερις ημέρες στο Ηράκλειο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των φιλάθλων. Ευχή να το απολαύσετε πρώτα από όλους εσείς, οι παίκτες και οι προπονητές, αλλά και εμείς που θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη χαρά. Είναι πολύ όμορφο που φέτος ο τελικός των γυναικών θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με τον τελικό των Ανδρών στο ίδιο γήπεδο. Είμαι βέβαιος πως οι φίλοι του μπάσκετ στην Κρήτη θα αγκαλιάσουν την κίνηση αυτή. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για την προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ να είναι μια πραγματική γιορτή μεταφέροντας την αρά στην περιφέρεια. Να το γιορτάσετε με την ψυχή σας όλοι και μην ξεχνάμε το hashtag, το μπάσκετ #einaigiorti».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.