Η ΕΟΚ στηρίζει την εκστρατεία ΔΕΡΜΑΪΟΣ

Written by  Μάι 24, 2024

Ο Μάιος είναι ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος, με την ΕΟΚ να υποστηρίζει και να συμμετέχει ενεργά, μέσω του προγράμματος της Ομοσπονδίας ΕΟΚ Plus, στην εκστρατεία ΔΕΡΜΑΪΟΣ που θεσπίστηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία το 2022.

Η αρχή έγινε κατά τη διάρκεια του Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν στο διάστημα 17-19/5, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος στους φιλάθλους που παρευρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 23 Μαΐου, το επιστημονικό προσωπικό της ΕΔΑΕ επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για τα στελέχη και τους εργαζομένους.

Συνολικά, εξετάστηκαν 70 άτομα, μεταξύ των οποίων η αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γυναικών Άρτεμις Σπανού, ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστας Τσαρτσαρής, ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης και οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών U20.

Αξιοποιώντας, μάλιστα, την παρουσία των αθλητριών της ομάδας στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννης Μπάρκης, τις ενημέρωσε αναλυτικά για τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας από τον ήλιο, καθώς και για την ανάγκη ελέγχου σε κάθε σημαντική αλλοίωση που παρατηρούν στο δέρμα τους.

Η θεματική της υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος ΕΟΚ plus και ενέργειες όπως οι παραπάνω έρχονται να υλοποιήσουν τους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδία για την επόμενη τετραετία, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητα

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.