Η άνετη επικράτηση του Βαγγέλη Λιόλιου και το μπάσκετ γυναικών

Written by  Σεπ 16, 2024

Όταν από τα 776 σωματεία στην Ελλάδα που ψήφισαν προτιμούν τα 595 να σε εμπιστευτούν να συνεχίσεις το από τριετίας έργο για άλλα τέσσερα χρόνια, είναι θρίαμβος συνάμα όμως και ευθύνη.

 
Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης
 
Προσωπικά ποτέ δεν αναμείχθηκα σε προεκλογικά και επί Βασιλακοπούλου αλλά και επί θητείας Λιόλιου, η οποία αναμένεται επίσης πολύχρονη, αφού το ενδιαφέρον μου ήταν και είναι το μπάσκετ να είναι ψηλά και το γυναικείο να πάρει τη θέση που του αρμόζει.
 
Συγχαρητήρια στη νέα διοίκηση, ιδιαίτερα δε στους αρμόδιους για τον χώρο των γυναικών στην προηγούμενη διοίκηση, την Άννη Κωνσταντινίδου και τον Χρήστο Βασιλειάδη για την επανεκλογή τους.
 
Όπως είχα γράψει είναι μία χρονιά η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη ώστε να είναι η απαρχή για καλύτερες μέρες στο μπάσκετ γυναικών και κυρίως στην αποδοχή του από τον κόσμο γίνοντας πιο γνωστό με την προβολή του.  Είναι πολύ κοντά σε κλείσιμο συμφωνίας με την ΕΡΤ για την μετάδοση αγώνων του πρωταθλήματος Α1 γυναικών γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά. Πρέπει να γίνει... χθές.
 
Έχουμε EuroBasket women στην Ελλάδα με την εθνική ομάδα να προσπαθεί να φτάσει όσο ψηλότερα. Μακάρι με την στήριξη του κόσμου να έχει τέτοια αποτελέσματα ώστε να πλασαριστεί στις θέσεις που δίνουν πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχει και κίνηση για νατουραλιζέ κάτι που κάνουν πολλές εθνικές ομάδες στην Ευρώπη.
 
Τρείς ομάδες στους ομίλους των διοργανώσεων της FIBA και άλλες δύο να παλεύουν να μπουν.  Δεν πρέπει να περάσουν οι αγώνες και η προσπάθεια τους στα ψηλά. Να αποτελέσουν διαφήμιση για τον χώρο.
 
Τα δύο πρωταθλήματα Α1, Α2 αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά στη μεγάλη κατηγορία όπου πρόκειται να δοθεί μάχη για την κορυφή. Ο μικρές εθνικές ομάδες να στελεχωθούν με κατάλληλους προπονητές χωρίς να αλλάζουν κάθε χρόνο, με στόχο να βγουν νέες παικτριες επιπέδου εθνικής γυναικών. Το ίδιο και τα σωματεία. Καλοί οι τίτλοι στις μικρές ηλικίες όμως οι αθλήτριες να μην μένουν μόνο εκεί. Όλοι να βάζουν υψηλούς στόχους. Τα αναπτυξιακά προγράμματα και η προβολή του γυναικείου μπάσκετ στην επαρχία όπου παρατηρείται έλλειψη ενδιαφέροντος και ομάδων γυναικών.
 
Αυτά είναι λίγα από τα πολλά τα οποία χρειάζεται ο χώρος του μπάσκετ γυναικών για να πάρει την αρμόζουσα θέση του όπως συμβαίνει στις μπασκετικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης.
 
Καλορίζικη λοιπόν η νέα διοίκηση, να συνεχίσει το έργο της καθώς χαίρει την εμπιστοσύνη του 77% των σωματείων της χώρας και μακάρι να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ώστε να καμαρώνουμε το μπάσκετ πάντα ψηλά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.