Ιστορική πρόκριση για Κηφισιά, άφησε εκτός του Άρη!

Written by  Οκτ 09, 2014

Η Νέα Κηφισιά συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά και εντυπωσιάζει, αφού σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο επικράτησε του περσινού φιναλίστ και αρκετά φιλόδοξου φέτος, Άρη, με 73-69 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με τον Άρη να ξεκινά δυνατά, ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και να φέρουν και πάλι την αναμέτρηση στα ίσα. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο, με την Κηφισιά να κάνει ένα ξέσπασμα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και τον Άρη να απαντά, για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό, εκεί που όλα κρίθηκαν.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όμως, ο Τόμας αστόχησε και έτσι, η νίκη ήρθε στην Κηφισιά με 73-69. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο εμβληματικός Μιχάλης Κακιούζης με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Μαυροειδής με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την πλευρά του Άρη που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ριντ σημείωσε 17 πόντους και ο Τόμας 16 πόντους με 7 ασίστ, αλλά ήταν ο μοιραίος παίκτης που έχασε το κρίσιμο layupπου έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης.

Η ΑΕΝΚ πανηγύρισε την πρόκρισή της στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και μπήκε με το «δεξί» σε μια χρονιά που ξεκινά με φιλοδοξίες να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της από την περσινή παρθενική της εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-38, 54-55, 73-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.