Ιστορική πρώτη «ερυθρόλευκη» κούπα στην Λευκάδα

Written by  Μαρ 20, 2016

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού σε έναν συγκλονιστικό τελικό που διεξήχθη στην Λευκάδα, πήρε τη νίκη με 60-63 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ήταν πιο ψύχραιμες στα τελευταία λεπτά και με την εμπειρία των παικτών τους κατάφεραν να φτάσουν στον πρώτο τίτλο της χρονιάς απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που διεκδίκησε μέχρι τέλους την νίκη και το τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος στην αναμέτρηση και με την Ντέλβα να ξεκινάει δυνατά, πήρε νωρίς προβάδισμα (5-1 στο 2’, 12-7 στο 6’, 20-13 στο 9’) και έφτανε πολύ πιο εύκολα στο καλάθι, κλείνοντας μια πολύ καλή πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 20-15.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρα… «πράσινο» με τις παίκτριες του Κώστα Παπαδόπουλου να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και να φτάνουν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο 17’ (31-21).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 33-25 και τις δυο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όταν ο Ολυμπιακός με την Σταμάτη να πετυχαίνει σημαντικούς πόντους και την άμυνά του να βελτιώνεται, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 34-35 με προσπάθεια της εορτάζουσας Λικέντρα Τζόνσον –είχε τα γενέθλιά της- που έπαιζε από το πρώτο μέρος φορτωμένη με τρία φάουλ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο μπροστά στο σκορ με 43-48, έχοντας κάνει ένα επιμέρους σκορ 10-23 στην τρίτη περίοδο.

Παρά τη μικρή διαφορά και την αποβολή της Ντέλβα με 5 φάουλ από το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και το παιχνίδι πήγαινε στην «κόψη του ξυραφιού» μέχρι το τέλος με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να μην αφήνει καμία την άλλη να ξεφύγει.

Ο Ολυμπιακός παρ’ όλα αυτά ήταν πιο ψύχραιμος και εύστοχος στα τελευταία λεπτά και με προσπάθειες της Χαλιβέρα πήρε μια μικρή διαφορά με τον χρόνο να μην είναι επαρκής για τον Παναθηναϊκό να κάνει την ανατροπή.

Οι «ερυθρόλευκες» πήραν τη νίκη με 60-63 και μαζί πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο στην Ιστορία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ.

Η Λικέντρα Τζόνσον γιόρτασε τα γενέθλιά της με τον καλύτερο τρόπο με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ η Εβίνα Σταμάτη είχε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, η Τάνια Χαλιβέρα 10 πόντους και 5 ριμπάουντ και η Όλγα Χατζηνικολάου 6 πόντους και 9 ασίστ για τις Κυπελλούχους Ελλάδας.

Από τον Παναθηναϊκό, η Σοφία Κυριακοπούλου είχε 18 πόντους και 3 ριμπάουντ, η Νταϊάνα Ντέλβα έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ η Λολίτα Λίμουρα είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-25, 43-48, 60-63

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.