«Αγρίεψε» και πέρασε η Ισπανία, στις ΗΠΑ έπεσαν οι Αργεντίνοι

Written by  Αυγ 16, 2016

Μετά την 50άρα επί της Λιθουανίας, η Ισπανία νίκησε εύκολα και την Αργεντινή με 92-73 και πέρασε στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει τη Γαλλία, σε μια επανάληψη των ημιτελικών των δυο προηγούμενων Ευρωμπάσκετ. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον προημιτελικό, ενώ μεγάλη χαμένη είναι η Βραζιλία που, παρά τη νίκη της επί της Νιγηρίας, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δείχνουν να ξυπνούν και επιστρέφουν στο τουρνουά με άγριες διαθέσεις, αφού μετά το κακό τους ξεκίνημα πέτυχαν τις νίκες που χρειάζονταν για την πρόκριση στην οκτάδα και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο.

Οι Ίβηρες πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα, έχτισαν διαφορά από το ξεκίνημα και δεν την έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι που είχε και ιστορική σημασία για τον Χουάν Κάρλος Ναββάρο, ο οποίος έγραψε την 31η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πέρασε πρώτος στη σχετική λίστα των Ισπανών παικτών, αφήνοντας πίσω τον μεγάλο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο που σταμάτησε στις 30 συμμετοχές.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να χαρεί την επιτυχία αυτή, καθώς τα νεύρα δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τον αγώνα μια και αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές και, μάλιστα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 23 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ ο Πάου Γκασόλ έκανε double-double με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από την Αργεντινή, ο Νίκολα Λαπροβίττολα είχε 21 πόντους με 4 ασίστ και 4 κλεψίματα και ο Μανού Τζινόμπιλι 16 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 48-35, 71-57, 92-73

 Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, η Κροατία επικράτησε της Λιθουανίας με 81-90 και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου που τη φέρνει απέναντι στη Σερβία στα προημιτελικά, σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι. Στον αντίποδα, η Λιθουανία θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

 Παρ’ όλο που η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ξεκίνησε πιο δυνατά και πήρε μια καλή διαφορά στην αρχή του αγώνα, οι Κροάτες επέστρεψαν στο παιχνίδι και με την πολύ καλή παρουσία τους, όπως σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, έφτασαν στην νίκη που τους χάρισε την πρωτιά.

 Κορυφαίος ήταν ο Κρούνοσλαβ Σίμον που έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ενώ ο Ντάριο Σάριτς συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

 Ο Μάντας Καλνιέτις δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παιχνίδι και δικαιολόγησε την επιλογή του προπονητή του κάνοντας ένα μεγάλο double-double με 26 πόντους και 11 ασίστ και ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-47, 55-75, 81-90

Η Βραζιλία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Νιγηρία, της οποίας επικράτησε με 69-86 και, στη συνέχεια έκανε… κερκίδα υπέρ της Αργεντινής προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά αντί της Ισπανίας, ωστόσο, η παρέα του Σκόλα και του Τζινόμπιλι δεν τους έκαναν το χατήρι κι έτσι οι οικοδεσπότες θα δουν τη συνέχεια της διοργάνωσης από την τηλεόραση.

 Ο Νενέ Χιλάριο ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έκανε double-double με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Από τη Νιγηρία, ο Τζος Ακογκνόν ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και ο Μπεν Ούζο είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ.

 Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-42, 52-59, 69-86

 Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, τα ζευγάρια των προημιτελικών διαμορφώθηκαν ως εξής:

 Αυστραλία – Λιθουανία

Κροατία – Σερβία

Ισπανία – Γαλλία

ΗΠΑ – Αργεντινή

 Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.