Με buzzer-beater στον ημιτελικό η Ισπανία, μαζί και η «πρωτάρα» Σερβία

Written by  Αυγ 17, 2016

Εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη των προημιτελικών του Ολυμπιακού τουρνουά Γυναικών, όπου την παράσταση έκλεψαν το buzzer beater της Ισπανίδας Κρουθ και η παρουσία της Σερβίας στον ημιτελικό, στην παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αναμέτρηση της Ισπανίας με την Τουρκία είχε συγκλονιστική εξέλιξη με την Σάντερς να ισοφαρίζει στα 4,3’’ σε 62-62 και με το χρόνο που απέμενε να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια. Ωστόσο, η Άννα Κρουθ έκανε μια εκπληκτική κούρσα και πρόλαβε να σουτάρει, σημειώνοντας το τελικό 64-62, με το οποίο η Ισπανία έφτασε σε ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στον ημιτελικό της Πέμπτης, η Ισπανία θα βρεθεί απέναντι στην Σερβία με τη νικήτρια να γράφει ιστορία, καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό.

Εκτός από το νικητήριο καλάθι, η Άννα Κρουθ είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ η Άστου Ν’ντουρ είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την Τουρκία, η Λάρα Σάντερς έκανε double-double με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 29-25, 42-47, 64-62

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 13 πόντους, η Γαλλία έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση και πήρε τη νίκη επί του Καναδά με 68-63 και πέρασε στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Οι αργυρές Ολυμπιονίκες του Λονδίνου ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι, όμως, βρήκαν τα αποθέματα μυαλού και ενέργειας να αντιδράσουν και να πάρουν τη νίκη που θα τις οδηγήσει στην προσπάθεια να κάνουν την υπέρβαση και να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο απέναντι στις υπερπρωταθλήτριες του θεσμού.

Η Σαντρίν Γκρουντά είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ για τις Γαλλίδες, ενώ για την ομάδα του Καναδά, η Ταμάρα Τάταμ είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 32-37, 50-50, 68-63

 Αν και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Σερβία αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε αυτή τη διοργάνωση έκανε ήδη την υπέρβαση, καθώς με την επικράτησή της επί της Αυστραλίας με 73-71 προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με φόντο μια θέση στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό, εκεί όπου η Άνα Ντάμποβιτς πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα 10,3’’ με την Αυστραλία να μην καταφέρνει να πετύχει κάτι στο χρόνο που απέμενε.

Η Ντάμποβιτς ήταν η πρωταγωνίστρια της Σερβία, καθώς είχε συνολικά 24 πόντους με 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ για την Αυστραλία, η Ελίζαμπεθ Κάμπατζ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 29 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 37-35, 52-51, 71-73

Οι ΗΠΑ δεν συνάντησαν καμία αντίσταση απέναντι στην Ιαπωνία, της οποίας επικράτησα εύκολα με 101-64 και την Πέμπτη απέναντι στη Γαλλία θα διεκδικήσουν ακόμα έναν μεγάλο τελικό στην ιστορία τους.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια κριτικής στην αναμέτρηση, με τις παίκτριες της Ιαπωνίας απλώς να υποτάσσονται στην υπεροπλία των αντιπάλων τους με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την τελευταία περίοδο όπου το επιμέρους σκορ υπέρ των ΗΠΑ έφτασε το 29-5.

 Η Μάγια Μουρ ηγήθηκε για μια ακόμα φορά των προσπαθειών της ομάδας της με 19 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ από την Ιαπωνία η Μίκα Κουριχάρα είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

 Τα δεκάλεπτα: 30-23, 56-46, 81-59, 101-64

 Τα ζευγάρια των ημιτελικών

ΗΠΑ – Γαλλία

Σερβία – Ισπανία

 

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.