Η Σερβία πήρε το ντέρμπι για τους «4», με περίπατο ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία

Written by  Αυγ 18, 2016

Η Σερβία ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελευταίου χρονικά προημιτελικού των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς μετά από ένα πραγματικά σπουδαίο ντέρμπι επικράτησε της Κροατίας με 83-86 και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Αυστραλία με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση είχε πάθος, δύναμη, δυνατές μονομαχίες και αγωνία που κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η Σερβία κατάφερε να χτίσει μια διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο (66-52) χάρη σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 14-34, όμως, η Κροατία απάντησε, μείωσε στον πόντο (74-73) και το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο του λεπτό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν μαζί.

 Η αναμέτρηση κρίθηκε στη διαδικασία των ελεύθερων βολών, εκεί που οι Τεόντοσιτς και Γιόκιτς ήταν ψύχραιμοι και χάρισαν στην ομάδα τους τη νίκη και την πρόκριση στον ημιτελικό, όπου ήδη τους περίμενε από νωρίς η Αυστραλία.

 Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους και 5 ασίστ, οι Μάρκοβιτς, Ραντούλισα και Γιόκιτς είχαν από 12 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ασίστ.

Για την Κροατία, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έκανε υπερπροσπάθεια με 28 πόντους, ενώ ο Μάριο Χεζόνια είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

 Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 52-66, 83-86

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στις δυναμικέ εμφανίσεις και με το τελικό 105-78 επί της Αργεντινής προκρίθηκε εύκολα στον ημιτελικό και υπέγραψαν τους τίτλους τέλους της τεράστιας καριέρας του Μανού Τζινόμπιλι με τη φανέλα της Εθνικής του Ομάδας.

 Η αναμέτρηση πήρε το δρόμο της από νωρίς και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης του τελικού νικητή με το τέλος του παιχνιδιού να βρίσκει το ενδιαφέρον κυρίως εστιασμένο στο «κύκνειο άσμα» της φουρνιάς αυτών των εξαιρετικών Αργεντίνων παικτών.

 Αγωνιστικά, ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ασταμάτητος με 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Πολ Τζορτζ να προσθέτει 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

 Ο Λουίς Σκόλα έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μανού Τζινόμπιλι που αποχαιρέτησε την Εθνική του ομάδα με δάκρυα στα μάτια, σημείωσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Φακούντο Καμπάτσο να προσθέτει 13 πόντους και 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 56-40, 87-61, 105-78

Η Ισπανία επέστρεψε αγριεμένη για να διεκδικήσει ένα ακόμα Ολυμπιακό μετάλλιο και αυτό το απέδειξε και στον προημιτελικό με τη Γαλλία, της οποίας επικράτησε πολύ εύκολα με 92-67 και προκρίθηκαν στην τετράδα.

 Όποιος περίμενε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι, όπως μας είχαν συνηθίσει οι δυο ομάδες τα τελευταία χρόνια, διαψεύσθηκε από την εντυπωσιακή αφύπνιση των Ισπανών που μετά το κακό τους ξεκίνημα παρουσιάζονται αλλαγμένοι και παρασύρουν όποιον βρουν στο δρόμο τους.

 Παρά το γεγονός ότι ο Πάου Γκασόλ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα επιθετικά, η Ισπανία δεν δυσκολεύθηκε να βρει λύσεις με τον Νίκολα Μίροτιτς να αναλαμβάνει να την οδηγήσει επιθετικά και να πάρουν μια πολύ εύκολη όπως εξελίχθηκε επικράτηση.

 Η Γαλλία δεν κατάφερε να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό κι έτσι, ο Τόνι Πάρκερ αποχαιρέτισε την Εθνική του ομάδα με έναν πρόωρο αποκλεισμό.

 Ο Νίκολ Μίροτιτς είχε 23 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Γουίλι Ερνανγκόμεζ είχε 16 πόντους και 5 ρμπάουντ για την Ισπανία που πλέον γίνεται από τα φαβορί για μετάλλιο, αν και θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό το εμπόδιο των ΗΠΑ, ενώ από την Γαλλία ο Πάρκερ στην αποχαιρετιστήρια εμφάνισή του είχε 14 πόντους και ο Νάντο Ντε Κολό 13.

 Τα δεκάλεπτα: 19-16, 43-30, 69-49, 92-67

 Η Αυστραλία συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο Ολυμπιακό τουρνουά με τελευταίο θύμα της την Λιθουανία, την οποία κατατρόπωσε στον προημιτελικό με 90-64 και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

 Το παιχνίδι εξελίχθηκε από νωρίς σε μονόλογο των «καγκουρό» που έπιασαν από το «λαιμό» την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης του τελικού αποτελέσματος.

 Ο Πάτι Μιλλς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους και ακολούθησε σε απόδοση ο Άαρον ΜΠέινς με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Μάθιου Ντελαβέντοβαείχε 15 πόντους. Από τη Λιθουανία που μετά τις τρεις νίκες της στα πρώτα παιχνίδια κατέρρευσε, από 12 πόντους είχαν οι Καλνιέτις και Καβαλιάουσκας.

 Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-30, 70-43, 90-64

 Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.