Δύσκολα οι ΗΠΑ την Ισπανία, τελικό με περίπατο η Σερβία

Written by  Αυγ 20, 2016

ΗΠΑ και Σερβία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επικράτησαν της Ισπανίας και της Αυστραλίας στους ημιτελικούς και πλέον είναι μπροστά στη μεγάλη πρόκληση του τελικού.

Μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι, οι ΗΠΑ επικράτησαν δύσκολα της Ισπανίας με 76-82 και θα διεκδικήσουν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο για την πλούσια συλλογή τους. Παρ’ όλα αυτά, για ένα ακόμα παιχνίδι εμφάνισαν τις αδυναμίες τους και αν και φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί, ουδείς μπορεί να προδιαγράψει το αποτέλεσμα του τελικού.

 Η Ισπανία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έβαλε δύσκολα στους Αμερικανούς, ωστόσο, η υπερπροσπάθεια του Πάου Γκασόλ δεν έφτασε κι έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό απέναντι στην Αυστραλία.

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ είχε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ντεάντρε Τζόρνταν ήταν ο κυρίαρχος των «αιθέρων» με 9 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Από την Ισπανία, ο Πάου Γκασόλ είχε 23 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Σέρχι Ροντρίγκεθ 11 πόντους με 5 ασίστ.

 Τα δεκάλεπτα: 17-26, 39-45, 57-66, 76-82

 Η Σερβία κυριάρχησε κατά κράτος της Αυστραλίας με 61-87 και πηγαίνει στον τελικό αποφασισμένη να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε στον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας απέναντι στις ΗΠΑ.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έπιασε τους αντιπάλους της από το «λαιμό» από το ξεκίνημα και με εκπληκτική άμυνα δέχθηκε μόλις 5 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και συνολικά 14 στο ημίχρονο, έχοντας βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη που την έστειλε στον τελικό της διοργάνωσης.

 Αντίθετα, οι «μπούμερς» που είχαν εντυπωσιάσει σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι κατέρρευσαν και με τον Άντριου Μπόγκουτ σε πολύ κακή μέρα, εγκλωβισμένο από την άμυνα των Σέρβων, δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς συνεχίζει αγριεμένος σημειώνοντας 22 πόντους με 5 ασίστ, ο Μίλαν Μάτσβαν είχε 12 πόντους και ο Νίκολα Γιόκιτς πρόσθεσε 9 πόντους με 11 ριμπάουντ, ενώ για την Αυστραλία Μιλλς και Μότουμ είχαν από 13 πόντους.

 Τα δεκάλεπτα: 5-16, 14-35, 38-66, 61-87

 

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.