Ξανά στο βάθρο η Ισπανία

Written by  Αυγ 21, 2016

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε με επεισοδιακό τρόπο, η Ισπανία πήρε τη νίκη στον μικρό τελικό με 88-89 με δυο εύστοχες του Σέρχιο Ροντρίγκεθ 5’’ πριν τη λήξη, για τις οποίες φωνάζουν οι Αυστραλοί και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο βάθρο για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δυο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν παθιασμένοι να κατακτήσουν το μετάλλιο και παρέδωσαν μαθήματα οργανωμένου μπάσκετ που καθήλωσε τους θεατές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η αναμέτρηση κρίθηκε από τη γραμμή των βολών, όπου διαδοχικά ο Ντέιβιντ Άντερσεν και ο Πάου Γκασόλ δεν λάθεψαν διαμορφώνοντας το 86-87 και ο Άαρον Μπέινς με εξαιρετική προσπάθεια έβαλε τους «μπούμερς» μπροστά με 88-87 στα 9’’.

Στο χρόνο που απέμενε, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αντικατέστησε τον Νίκολα Μίροτιτς και πήρε το φάουλ από τον Πάτι Μιλλς στα 5’’ με τους παίκτες της Αυστραλίας να διαμαρτύρονται έντονα, χωρίς ωστόσο οι διαιτητές να αλλάξουν την απόφασή τους.

 Ο Ισπανός ευστόχησε και στις δυο βολές και έγραψε το τελικό 88-89 που χάρισε στην ομάδα του το χάλκινο μετάλλιο και την ανέβασε στο βάθρο για τρίτους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα αργυρά μετάλλια του 2008 και του 2012.

Ο Πάου Γκασόλ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 31 πόντους και 11 ριμπάουντ και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της νίκης της Ισπανίας, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Νίκολα Μίροτιτς με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 11 πόντους και 5 ασίστ.

Οι 30 πόντοι του Πάτι Μιλλς δεν πανηγυρίστηκαν με το χάλκινο μετάλλιο, ενώ καλή εμφάνιση είχε ο Ντέιβιντ Άντερσεν με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Μπροκ Μότουμ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-40, 64-67, 88-89

 

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.