Πάρτι με “KD” για το 15ο χρυσό

Written by  Αυγ 21, 2016

Η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ έκανε πάρτι στον τελικό και με το επιβλητικό 66-96 σάρωσε την φιλόδοξη Σερβία και κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, το 15ο συνολικά, επιβεβαιώνοντας πως παραμένει η κορυφαία ομάδα του πλανήτη.

Η Σερβία που στο παιχνίδι των ομίλων ήταν η ομάδα που παραλίγο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στις ΗΠΑ, κατάφερε να είναι ανταγωνιστική μόνο για ένα δεκάλεπτο και, στη συνέχεια υποτάχθηκε στις άγριες ορέξεις των παικτών του Μάικ Σιζέφσκι.

Η κάκιστη απόδοση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος έκλεισε την αναμέτρηση με 7 πόντους με 2/12 σουτ και ο περιορισμός του Μίλος Τεόντοσιτς δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς να πετύχει κάτι περισσότερο από το να «γράψει» απλώς τη συμμετοχή της στον τελικό.

Ένα ξέσπασμα του Κέβιν Ντουράντ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και δημιούργησε συνθήκες νίκης για τις ΗΠΑ (20-33), ενώ η διαφορά έφτασε το +21 στο 16’ (22-43) και οι Αμερικανοί φίλαθλοι στις κερκίδες είχαν ήδη αρχίσει να πανηγυρίζουν.

 Ο “KD” πρόλαβε στο πρώτο ημίχρονο να σημειώσει 24 πόντους με 5/8 τρίποντα και να παρασύρει τους συμπαίκτες του σε έναν ξέφρενο ρυθμό που η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς αδυνατούσε να ακολουθήσει με το σκορ του ημιχρόνου (29-52) να αντικατοπτρίζει την εικόνα που παρουσίαζαν οι δυο ομάδες στο παρκέ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους ίδιους ρυθμούς, με τους Αμερικάνους απλώς να διασκεδάζουν το ματς και να μοιράζουν θέαμα και να περιμένουν απλώς τη λήξη του αγώνα για να πανηγυρίσουν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη μακρά ιστορία τους.

Το τελικό 66-96 έγραψε την 76η συνεχόμενη νίκη της –τελευταία ήττα την 1η Σεπτεμβρίου 2006 από την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας – και συνάμα χάρισε στις ΗΠΑ το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και 15ο συνολικά.

 Μακράν κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Ντεμάρκους Κάζινς έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα καλάθια με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ.  

 Ιστορική αναμέτρηση και για τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, στην οποία έγινε και ο πρώτος σκόρερ στην Ολυμπιακή Ιστορία των ΗΠΑ.

 Από τη Σερβία, πρώτος σκόρερ ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 15 πόντους, ο Μίλαν Μάτσβαν είχε 11 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έμεινε στους 9 πόντους με 3 ασίστ.

 Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-52, 43-79, 66-96

 Φωτό: FIBA

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.