«Γκαζωμένος» ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα στον ημιτελικό

Written by  Οκτ 05, 2016

Με συνοπτικές διαδικασίες και τρέχοντας για ένα ακόμα παιχνίδι σε υψηλές ταχύτητες, ο Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός σάρωσε εύκολα τον Κολοσσό H Hotels στον πρώτο χρονικά προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με    προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού. Έτοιμοι οι «ερυθρόλευκοι» για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με Κόροιβο στην Αμαλιάδα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να τρέξει και να πιέσει στην άμυνα και αυτό απέδωσε από νωρίς καρπούς. Με τον Κεμ Μπιρτς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια αξιοποιώντας τις πάσες του Βασίλη Σπανούλη και το καλό περιφερειακό τους σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν από το πρώτο δεκάλεπτο με 25-10 και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση από νωρίς.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +30 (47-17) στο 17 και από το σημείο εκείνο και έπειτα οι δυο προπονητές άρχισαν να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να έχουν διάθεση και προσήλωση στην άμυνα, αλλά και στο νέο δόγμα που θέλει την ομάδα να τρέχει σε όλο το μήκος του γηπέδου.

Στα θετικά, θα πρέπει να μετρηθεί η σταδιακή ενσωμάτωση των νέων αποκτημάτων της ομάδας, Κεμ Μπιρτς και Έρικ Γκριν που δείχνουν πως αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του προπονητή τους, αλλά και η αγωνιστική κατάσταση του Βαγγέλη Μάντζαρη που στο ξεκίνημα της σεζόν είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσε ξανά ενέργεια και πάθος στην άμυνα και δείχνει επίσης έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που του δίνει η ομάδα και ο προπονητής του.

Ενθαρρυντική ήταν και η παρουσία του Βασίλη Τολιόπουλου, με τον νεαρό να αγωνίζεται στην τελευταία περίοδο, να σκοράρει στην πρώτη του προσπάθεια και να δηλώνει παρών για να δώσει ποιοτικές λύσεις στην φετινή μακρά σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σημείωσε 14 πόντους και έδειξε σε γενικές γραμμές πως συνεχίζει με φόρα από τις εμφανίσεις του στους περσινούς τελικούς. Πολύ καλοί επιθετικά και οι Έρικ Γκριν που ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 16 πόντους, ο Κεμ Μπιρτς με 10 πόντους, ο Γιώργος Πρίντεζης με 12 και ο Κώστας Παπανικολάου με 9.

Ο Κολοσσός H Hotels πιάστηκε από νωρίς στις «δαγκάνες» των Πρωταθλητών Ελλάδας και δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει τις αρκετές αρετές του στο παρκέ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ήταν ο Τσούκου με 14 πόντους. Πλέον επικεντρώνεται στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος όπου θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16, Μπιρτς 10, Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 8, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Παπαδόπουλος, Λιάπης 2, Ρέντικ 4, Τσούκου 14, Γεωργαλλής, Αγγελάκος 4, Αχόνεν 5, Μπέρι 9, Βασιλόπουλος, Παπαδάκης 1, Γουάτσον 6, Χολ 3

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.