Χαμένη ευκαιρία για την δεύτερη θέση

Written by  Ιαν 04, 2017

Η ΑΕΚ επέστρεψε το… δώρο που της έκανε ο Στίπτσεβιτς 2’’ πριν τη νίκη, πλήρωσε την κακή της αμυντική λειτουργία σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού και γνώρισε την ήττα στην Ιταλία από τη Σάσσαρι με 80-78 και έμεινε στο 6-5 στον Ε’ όμιλο του Basketball Champions League, μπαίνοντας στο 2017 με το… αριστερό.

Τα κενά διαστήματα στο τέλος του ημιχρόνου και στην αρχή της τελευταίας περιόδου ήταν εκείνα που έδωσαν στην ιταλική ομάδα τη δυνατότητα να παίρνει σημαντικές διαφορές, ενώ στα κρίσιμα σημεία, όταν παρ’ όλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη νίκη, τα λάθη ήταν αυτά που οδήγησαν σε ένα ακόμα ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

Ο Γιούρι Ζντοβντς είχε για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Τσινεμέλου Ελονού, ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν στην αποστολή, αλλά δεν ήταν έτοιμος να χρησιμοποιηθεί μετά τον τραυματισμό του, ωστόσο, η απουσία του Μίλαν Μιλόσεβιτς που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη για το Πρωτάθλημα, ήταν εκείνη που στέρησε σημαντική δύναμη κάτω από τα καλάθια.

Με ενέργεια και καθαρό μυαλό, η «Ένωση» ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε 2-11 μόλις στο 3’, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν γρήγορα και να φτάνουν στην ισοφάριση μέσα σε ένα τρίλεπτο (16-16) και έκλεισαν, μάλιστα, το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 26-24.

Η Σάσσαρι διατηρούσε ένα οριακό προβάδισμα μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν συνεχόμενα αμυντικά λάθη των παικτών της ΑΕΚ, χάρισαν στους γηπεδούχους το προβάδισμα με 47-40, πριν κλείσει το πολύ κακό αμυντικό πρώτο μέρος με τη μέγιστη διαφορά των 9 πόντων (51-42).

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με σερί 0-9 ισοφάρισε σε 51-51 στο 25’, όμως, η Σάσσαρι βρισκόταν σε καλύτερη μέρα και με σερί 6-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +9 (69-60), φέρνοντας την «Ένωση» σε πολύ δύσκολη θέση.

Παρ’ όλα αυτά, η «Ένωση» αντέδρασε, μείωσε σταδιακά έφτασε με τρίποντο του Σάκοτα σε απόσταση… αναπνοής (79-78 στα 0:06), ο Στίπτσεβιτς έκανε δώρο τη μπάλα στην ΑΕΚ, όμως, ο Ούκιτς έκανε με τη σειρά του λάθος και έτσι ο Στίπτσεβιτς με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 80-78.

Ο Μάικλ Ντίξον ήταν πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 18 πόντους και 4 ασίστ, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε 13 πόντους και το τρίποντο που έφερε το ματς στον πόντο, αλλά η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στην πρώτη του εμφάνιση με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, ο Τσινεμέλου Ελονού αγωνίστηκε 13:04 και σημείωσε 5 πόντους, μαζεύοντας 2 ριμπάουντ και άφησε καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

Ο Ντέηβιντ Μπελ σημείωσε 14 πόντους για την Σάσσαρι και ο Ροκ Στίπτσεβιτς αν και πλησίασε στο να είναι ο μοιραίος για την ομάδα του, είχε καλή παρουσία με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 51-42, 64-60, 80-78

Σάσαρι (Πασκίνι): Τζόνσον-Όντομ 8, Μπελ 14, Λάσεϊ 11, Ντεβέκι, Ντ’ Ερκόλ, Σακέτι 5, Λύντεκα 5, Σαβάνοβιτς 12, Στίπτσεβιτς 13, Λαουάλ 9, Μονάλντι 3, Έμπελινγκ,

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16, Ελονού 5, Σάκοτα 13, Βασιλειάδης, Χαριτόπουλος, Ντίξον 18, Λαρεντζάκης 9, Ιβάνοβιτς 5, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 6, Τσαλμπούρης

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.