Προβάδισμα για ΑΕΚ, όλα θα κριθούν στο Μονακό

Written by  Φεβ 28, 2017

Προβάδισμα για την πρόκριση στην οκτάδα του Champions League πήρε η ΑΕΚ που πήρε τη νίκη με 69-68 επί της γαλλικής Μονακό και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά της, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς και την ΑΕΚ να καταφέρνει τελικά να πάρει τη νίκη χάρη στην άμυνά της στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρ’ όλα αυτά, η διαφορά του ενός πόντους δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την πρόκριση και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά, προσπαθώντας να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να κυλούν με το προβάδισμα να εναλλάσσεται.

Μόλις η ΑΕΚ βρήκε μακρινά σουτ, κυρίως με τον Σάκοτα, άρχισε να δημιουργεί διαφορά που την έφτασε στο +9 (22-13) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου.

Η ελληνική ομάδα έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου, όμως, πολλά αμυντικά λάθη βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να μειώσουν από το 27-17, να ισοφαρίσουν και να περάσουν μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με 34-35.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την «Ένωση» στο ξεκίνημα ου δεύτερου ημιχρόνου, όταν είδε τη γαλλική ομάδα να ξεφεύγει με 7 πόντους (36-43), ωστόσο, δεν την άφησε να ξεφύγει περισσότερο και το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 50-53.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και με το χρόνο να τελειώνει το μόνο ζητούμενο ήταν η νίκη που θα έδινε το οριακό προβάδισμα για την πρόκριση.

Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό με την ΑΕΚ να προηγείται με 69-65, όμως, ο Σούλερ με τρίποντο έγραψε το τελικό 69-68 που φέρνει την «Ένωση» με το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Μάικλ Ντίξον είχε 11 πόντους για την ΑΕΚ, ενώ από τη γαλλική ομάδα, ο Ζακ Ράιτ είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Τζαμάλ Σούλερ είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 34-35, 50-53, 69-68

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 9, ΜακΓκράθ 2, Ελονού 5, Σάκοτα 20, Βασιλειάδης 2, Χαριτόπουλος, Ντίξον 11, Λαρεντζάκης 4, Νιούλεϊ 4, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 4, Τσαλμπούρης

Μονακό (Μίτροβιτς): Ντέιβις 7, Μποστ 9, Ράιτ 11, Συ 4, Γκλαντίρ 8, Αμπούντου 4, Φοφανά 2, Κάνερ-Μέντλεϊ 6, Σούλερ 10, Ουαταρά 7

Φωτό: basketballcl.com

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.