Συντριβή και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

Written by  Μαρ 08, 2017

Ο ΠΑΟΚ άντεξε μόλις για μία περίοδο απέναντι στην πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος Τενερίφη πριν παραδοθεί στις… άγριες ορέξεις της και αποχαιρετήσει την Ευρώπη για φέτος με μια βαριά ήττα 80-54 από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός παρά μόνο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μέχρι το σημείο όπου έχασε τον Κιθ Κλάντον, ο οποίος ήταν ο μόνος που κρατούσε ζωντανές τις ελπίδες του.

Στο σημείο εκείνο ήρθε η ολική κατάρρευση, η Τενερίφη έκανε πάρτι και η συντριβή δεν άργησε να έρθει, βάζοντας άδοξα τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ, που τηρουμένων των αναλογιών ήταν αρκετά μακρύτερο από τις αρχικές προσδοκίες.

Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι ήταν κλειστό στο ξεκίνημά του, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει δώσει σαφή οδηγία η μπάλα να περάσει στον Κλάντον μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου είχε σαφές πλεονέκτημα να τελειώνει τις φάσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αμερικανός ήταν απελπιστικά μόνος στο πρώτο δεκάλεπτο πιάνοντας επιδόσεις… double-double (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να πάρει προβάδισμα στην πρώτη περίοδο με 15-10, εκμεταλλευόμενη τον πλουραλισμό της.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ, όταν ο Κλάντον γύρισε τον αστράγαλό του μόλις στο 12’ και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ χωρίς  άλλο σημείο αναφοράς στην επίθεση του. Η Τενερίφη επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της, ανέβασε τη διαφορά που με συνολικό επιμέρους σκορ 22-6 στο δεύτερο δεκάλεπτο, έφτασε στο επιβλητικό 37-16 στο ημίχρονο, με την ελληνική ομάδα να μην δείχνει ικανή να αλλάξει την κατάσταση.

Τα χειρότερα… δεν είχαν έρθει ακόμα για τον ΠΑΟΚ που είδε την Τενερίφη να κάνει ένα σερί 13-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τη διαφορά να ξεφεύγει τρομακτικά (50-16) και το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν να προσπαθήσουν να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την Τενερίφη να προηγείται με 62-41 και τις συζητήσεις περί πρόκρισης πλέον να εστιάζονται στο τελικό εύρος της διαφοράς. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο κι έτσι, η ισπανική ομάδα πήρε την εύκολη νίκη με 80-54 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ζάνις Πέινερς τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε double-double με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ, ωστόσο, δεν ήταν αρκετά για να σώσουν την κακή εικόνα που εμφάνισε ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Κορυφαίος από τους νικητές ο Γκριγκόνις με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Σαν Μιγκέλ να σημειώνει 13 πόντους, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 37-16, 62-41, 80-54

Τενερίφη (Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 13, Ριτσότι 5, Νιάνγκ 4, Μπάσας, Χάνλεϊ 2, Κιρκσάι, Γκριγκόνις 20, Βάσκες 2, Αμπρομάιτις 8, Μπόγρης 10, Γουίτ 9, Ντούρνεκαμπ 7

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 3, Τσόχλας 5, Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14, Κλάντον 8

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.