Γλίτωσε τη συντριβή, σκόρπισε προβληματισμό για την εικόνα

Written by  Σεπ 02, 2017

Ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που παρουσίασε στην πρεμιέρα, εμφάνισε η Εθνική Ελλάδας που απέναντι στη Γαλλία κινδύνευσε με διασυρμό, ωστόσο,  η αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο έφερε τον περιορισμό της… ζημιάς στην ήττα με το τιμητικό 87-95 και πάρα πολλά προβλήματα για να λυθούν στη συνέχεια.

Οι παίκτες της Εθνικής δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό των πληγωμένων από την ήττα στην πρεμιέρα Γάλλων σε κανένα σημείο του αγώνα, έχασαν την επαφή στο σκορ από νωρίς, βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 24 πόντους (47-71) και τελικά με αντεπίθεση μακράς διαρκείας στο τέλος, μείωσαν στους 6, διεκδικώντας την ανατροπή που τελικά δεν ήρθε.

Αιτία της κακής εικόνας, η πολύ κακή άμυνα σε κάθε σημείο του παρκέ, η επιπολαιότητα σε πολλέ περιπτώσεις στην επίθεση, η απουσία καθαρού μυαλού για 30’, αλλά και ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός που έδειξαν οι διεθνείς, παρά την αυστηρότητα των διαιτητών, ο οποίος οδήγησε σε συνεχείς τεχνικές ποινές που έμπλεξαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Αν και προηγήθηκε με 5-0 στο ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την  Γαλλία να παίρνει τα ηνία χάρη στους Λοβέρν και Φουρνιέ, οι οποίοι δεν είχαν αντίπαλο και κατάφερναν να πετυχαίνουν εύκολους πόντους ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά.

Η εικόνα της Εθνικής ήταν χάλια, με αποτέλεσμα το 15-27 του δεκάλεπτου να ξεφύγει στο 36-55 του ημιχρόνου, που από μόνο του μιλά για το πώς πατούσαν οι δυο ομάδες στο παρκέ.

Με το χρόνο να τελειώνει και τη συντριβή να έρχεται, η εικόνα άρχισε να αλλάζει χάρη στην ενέργεια που έβγαζε κυρίως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην άμυνα, που βοήθησε την Ελλάδα να ανακάμψει και να φτάσει κοντά στην ανατροπή.

Με σερί 16-0 σχεδόν από το… πουθενά, η Ελλάδα μείωσε τη διαφορά στους 6 (78-72) με το χρόνο που απέμενε να είναι αρκετός για να γίνει η ολική ανατροπή. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, όμως, αστόχησε στο τρίποντο που θα έφερνε τη διαφορά στους 3 και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Κολό τιμώρησε την ελληνική άμυνα, βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα των Ελλήνων διεθνών.

Το τελικό 87-95 είναι ενδεικτικό της κακής άμυνας που έπαιξε η Εθνική, αλλά, αν θέλει κάποιος να κρατήσει ένα θετικό στοιχείο, αυτό μπορεί να είναι η αντίδραση που έβγαλαν οι διεθνείς που θα αποτελέσει οδηγό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με 22 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, με τον Νικ Καλάθη να έχει 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τον Κώστα Σλούκα να προσθέτει 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ και τον Θανάση Αντετοκούνμπο με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά και πολλή ενέργεια στην άμυνα να είναι εκείνος που ηγήθηκε της προσπάθειας ανατροπής.

Από τη Γαλλία, ο Τζόφρι Λοβέρν ήταν ασταμάτητος με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Εβάν Φουρνιέ φόρτωσε το ελληνικό καλάθι επίσης με 21 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Νάντο Ντε Κολό πρόσθεσε 16 πόντους και ο Τομά Ερτέλ είχε 13 πόντους με 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 36-55, 57-75, 87-95

 

 

 

 

Φωτό: fiba.com

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.