Οι Αφοί Γκασόλ οδήγησαν την Ισπανία στους «4», πρόκριση με ματσάρα για Σλοβενία

Written by  Σεπ 12, 2017

Η Ισπανία δυσκολεύθηκε και πάλι για περίπου τρία δεκάλεπτα, αλλά για μια ακόμα φορά χρειάστηκε μόνο ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος της αναμέτρησης με τη Γερμανία για να πάρει τη νίκη με 84-72 και μαζί την πρόκριση για έναν ακόμα ημιτελικό στην πλούσια ιστορία της.

Η Γερμανία μπήκε με ενθουσιασμό και πάθος να κοντράρει όσο μπορεί περισσότερο τους Πρωταθλητές Ευρώπης και το κατάφερε βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους της και μπαίνοντας μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Όταν, όμως, πήρε μπροστά ο Μαρκ Γκασόλ, η Ισπανία πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χτίζοντας σταδιακά μια διαφορά και με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 31-20 στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασαν σε διψήφια επίπεδα (53-65)

Με τις δυνάμεις της πια να τελειώνουν, η Γερμανία δεν κατάφερε να αντισταθεί περισσότερο, με την Ισπανία να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι και του 17 (62-79) και μετά να κατεβάζει ταχύτητα για να φτάνει τελικά στην άνετη επικράτηση με 84-72 που τη φέρνει σε έναν ακόμα ημιτελικό.

Ηγέτης αυτής της επιτυχίας ο εκπληκτικός Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με ένα μεγάλο double-double με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 2 κοψίματα, με τον Πάου Γκασόλ να προσθέτει 19 ξεκούραστους πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Σέρχι Ροντρίγκεθ να προσθέτει ένα ακόμα μεστό παιχνίδι με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τη Γερμανία, ο Σρέντερ όσο άντεξε την κράτησε σε ανταγωνιστικά επίπεδα, τελειώνοντας με 27 πόντους, 2 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όμως, για πολλή ώρα ήταν σχεδόν μόνος, με τον μόνο που ξεχώρισε επίσης να είναι ο Ντάνιελ Τάις με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 33-34, 53-65, 84-72

Έπειτα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, πλούσιο σε θέαμα, εναλλαγές στο σκορ και εντυπωσιακές φάσεις, η Σλοβενία επικράτησε 103-97 της Λετονίας και προκρίθηκε στον ημιτελικό, όπου θα βρεθεί απέναντι στην δις Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά με τις δυο ομάδες να σκοράρουν κατά… ριπάς και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με το εκπληκτικό 34-23, ενώ με το ρυθμό να διατηρείται σε υψηλές στροφές, η Λετονία πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 55-51.

Η Σλοβενία, ωστόσο, μπήκε πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με πιεστική άμυνα, χωρίς παράλληλα να ρίξει το ρυθμό στην επίθεση, έκανε ένα επιμέρους 25-11 και προηγήθηκε με 76-66, παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τη Λετονία να προσπαθεί να επιστρέψει, αλλά τελικά η Σλοβενία να καταφέρνει να διατηρήσει το προβάδισμά της και να φτάσει στη νίκη.

Βραδιά μεγάλων παικτών με τον Γκόραν Ντράγκιτς να ολοκληρώνει με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και ένα κλέψιμο, τον Λούκα Ντόντσιτς να φτάνει τους 27 πόντους με 9 ριμπάουντ, τον Κλέμεν Πρέπελιτς να σημειώνει 17 πόντους και τον Άντονι Ράντολφ να έχει 16 πόντους με 9 ριμπάουντ για τη Σλοβενία.

Στον αντίποδα, για την Λετονία που αποχαιρετά τη διοργάνωση έχοντας κερδίσει πολλούς φίλους και εντυπώσεις με την συνολική της παρουσία, ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έκανε επίσης εκπληκτικό ματς 34 πόντους, με 6 ριμπάουντ, ο Ντάβις Μπέρτανς είχε 23 πόντους με 3 ασίστ, ο Νταϊρίς Μπέρτανς σημείωσε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ρόλαντ Σμιτς να σημειώνει 10 πόντους με 2 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς σκόραρε μόλις 4 πόντους, αλλά πρόσθεσε 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 34-23, 51-55, 76-66, 103-97

Φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.