Από την ανατροπή, στην κατάρρευση

Written by  Οκτ 10, 2017

Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή από το -19 στο -1, αλλά στα τελευταία λεπτά έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την ήττα από την Εστουντιάντες με 87-79 μπαίνοντας με το… αριστερό στις υποχρεώσεις της στο φετινό Champions League.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε την κακή αμυντική της λειτουργία σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν και βρέθηκε στη δύσκολη θέση να πρέπει να καλύψει διαφορές, αλλά και το μπλακ άουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν έμεινε από ενέργεια και καθαρό μυαλό, επιτρέποντας στην ισπανική ομάδα όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά να χάνει ευκαιρία να το πετύχει και με μια σημαντική διαφορά.

Η «Ένωση» δεν ξεκίνησε καλά αμυντικά, αφήνοντας πολλούς κενούς διαδρόμους και την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολους πόντους, με συνέπεια να κυνηγάει από νωρίς το σκορ (8-18 στο 6’).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν η Εστουντιάντες, που φάνηκε πολύ πιο έτοιμη για την αναμέτρηση, προηγήθηκε με 12-31 λίγο πριν το δεκάλεπτο (15-31) που βρήκε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να έχει πολλά προβλήματα να λύσει.  

Με σαφώς καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια και με την είσοδο του Ξανθόπουλου, που άλλαξε την εικόνα της δραστικά, καταφέρνοντας να μειώσει στους 5 πόντους (38-43), όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με διψήφια διαφορά (38-48).

Η Εστουντιάντες δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει την ίδια διαφορά σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου, με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να πλησιάσει και το χρόνο να κυλά σε βάρος της, όμως, στην τελευταία περίοδο η εικόνα της ελληνικής ομάδας άλλαξε και πάλι, φτάνοντας στην ανατροπή.

Με τον Ξανθόπουλο να συνεχίζει να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει, η ΑΕΚ έκανε ένα σερί 10-1 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, μείωσε στον πόντο (65-66 στο 34’) και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο ελαφρύς τραυματισμός του διεθνούς γκαρντ, ωστόσο, που τον άφησε έξω για μερικά λεπτά, αποδιοργάνωσε την ελληνική ομάδα, με συνέπεια η Εστουντιάντες να το εκμεταλλευτεί, να πάρει και πάλι διαφορά και τελικά να φύγει νικήτρια από το γήπεδο με 87-79, αφήνοντας τους παίκτες της ελληνικής ομάδας με την απογοήτευση της χαμένης ευκαιρίας για ολική ανατροπή.

Ο Ντελρόι Τζέημς ήταν ο κορυφαίος της «Ένωσης», κάνοντας double-double με 21 πόντους με 10 ριμπάουντ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος σημείωσε 13 πόντους με 4 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ για την Εστουντιάντες, ο Συλβέν Λάντεσμπεργκ ήταν ασταμάτητος με 28 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Άλεκ Μπράουν είχε 24 πόντους με 7 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και 2 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 15-31, 38-48, 55-65, 79-87

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.