Εξαφανίστηκε στο β’ και… χάθηκε

Written by  Δεκ 13, 2017

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την γερμανική Λούντβιχσμπουργκ και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 63-83 που ουσιαστικά του «ψαλιδίζει» οριστικά τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ελληνική ομάδα σημείωσε σε όλο το δεύτερο μέρος συνολικά μόλις 15 πόντους (όσους είχε πετύχει περίπου στα μισά μόνο της πρώτης περιόδου) και στο διάστημα αυτό δέχθηκε μεγάλα σερί από τους φιλοξενούμενους που δεν έχασαν την ευκαιρία και γνώρισε μια βαριά ήττα που τον αφήνει στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις δυο νίκες μετά και την 8η αγωνιστική.

Χαρακτηριστικό της εικόνας των παικτών και του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο συνεχής εκνευρισμός, απόρροια και από ορισμένα σφυρίγματα των διαιτητών, γεγονός που χάλασε νωρίς το μυαλό όλων, με συνέπεια να ακολουθήσει η τραγική εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ξεκινώντας καλά από την περιφέρεια, ο ΠΑΟΚ πήρε μικρό προβάδισμα με 6-2, όμως, η γερμανική ομάδα με τον Γουόκαπ να κερδίζει τις πρώτες μάχες, πήρε προβάδισμα με 10-13 και οι δυο ομάδες έχοντας καλή επιθετική λειτουργία, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλες με 23-23.

Η Λούντβιχσμπουργκ πήρε διαφορά 5 πόντων στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου (25-30), αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 6-0 για να περάσει πάλι μπροστά (31-30) και τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα μέχρι το τέλος που βρήκε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει οριακό προβάδισμα με 48-47.

Τα πρώτα σημάδια της… πτώσης άρχισαν να εμφανίζονται με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με την ελληνική ομάδα να μη μπορεί να σκοράρει για σχεδόν 5’, να κλείνει την περίοδο με πενιχρή επιθετική συγκομιδή και να μένει πίσω στο σκορ με 55-59 στο 30’.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς ο ΠΑΟΚ ξανασκόραρε μετά από σχεδόν 8’ με τους φιλοξενούμενους να κάνουν σερί 15-0, να παίρνουν και διαφορά και να καταλήγουν σε μια πολύ πιο εύκολη επικράτηση από ό,τι θα φανταζόταν και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος τους.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν οι μόνοι που έδειξαν να έχουν… συναίσθηση της κατάστασης, ενώ για την Λούντβιχσμπουργκ ο Γουόκαπ είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Έβανς 13 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-47, 55-59, 63-83

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.