Προβάδισμα με χαμένη ευκαιρία

Written by  Μαρ 06, 2018

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση με την Καρσίγιακα για την φάση των «16» του Champions League, αλλά η αδικαιολόγητη χαλάρωσή του στο τελευταίο πεντάλεπτο κάνει τη νίκη του με 74-68 να δίνει μεν προβάδισμα, αλλά να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την ρεβάνς στην Τουρκία.

Η ελληνική ομάδα έφτασε ακόμα και σε διαφορά 19 πόντων με εξαιρετική άμυνα ιδιαίτερα από τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου και μετά, όμως, στα τελευταία λεπτά έχασε το μυαλό του, παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του σε βιαστικές επιλογές και έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλό της να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες και να δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια μικρή διαφορά (10-4) και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 20-14.

Οι φιλοξενούμενοι έμεναν κοντά στο σκορ και δεν άφησαν την ελληνική ομάδα να ξεφύγει, με τις δυο αντιπάλους να συμβαδίζουν συνεχώς στο σκορ και να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Η Καρσίγιακα προηγήθηκε με 32-33 για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με μόλις 2 πόντους (39-37).

Η εικόνα άλλαξε σημαντικά προς το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, όταν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε μπόλικη ενέργεια από την άμυνά του που επέφερε γρήγορα καλάθια και εύκολους πόντους, με συνέπεια η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (51-40) και το τρίτο δεκάλεπτο να τον βρίσκει μπροστά με 55-44.

Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 19 πόντους (69-50) και έδειξε να έχει βάλει τις βάσεις όχι απλώς για τη νίκη, αλλά και για την πρόκριση, όμως, στο σημείο εκείνο κατέβασε αδικαιολόγητα ταχύτητα, δίνοντας την ευκαιρία στην τουρκική ομάδα να μειώσει σημαντικά.

Το τελικό 74-68 δίνει μεν στον ΠΑΟΚ ένα προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια σημαντική χαμένη ευκαιρία για ένα μεγαλύτερο σκορ που θα του έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της ρεβάνς.

Ο Φιλ Γκος με 13 πόντους και 6 ασίστ, ο Νταρνέλ Τζάκσον με 13 πόντους με 2 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Κατσίβελης με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Ουσμάν Κρουμπαλί με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα, ενώ για την Καρσίγιακα ξεχώρισαν ο Κένεντι με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τζόουνς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-37, 55-44, 74-68

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.