Με… λυτρωτή τον Πάντερ στους «8» η ΑΕΚ

Written by  Μαρ 14, 2018

Χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ 2,8’’ πριν τη λήξη, η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 93-82 στην έδρα της Νίμπουργκ και καλύπτοντας το -10 της πρώτης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Η «Ένωση» μπήκε από νωρίς στο παρκέ αποφασισμένη να ανατρέψει την διαφορά και καθοδηγούμενη από έναν εκπληκτικό Μάνι Χάρις που έκανε το παιχνίδι της ζωής του, έφτασε να την διεκδικεί μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Εκεί, μίλησε ο Κέβιν Πάντερ που, αν και δεν βρέθηκε σε γενικά καλό βράδυ, πήρε την κρίσιμη προσπάθεια από τα 6,75 μ. και έστειλε την ομάδα του στα… ουράνια και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει διαφορά 6 πόντων στο ξεκίνημα (11-17), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 21-19 πριν η πρώτη περίοδος βρει την ελληνική ομάδα να προηγείται με έναν πόντο (21-22).

Η «Ένωση» εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμα και να παίρνει μικρές διαφορές, χωρίς παρ’ όλα αυτά να καταφέρνει να τις διευρύνει κι έτσι η Νίμπουργκ κατάφερνε να διατηρεί το σκορ πρόκρισης, έστω κι αν βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 40-42.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την ελληνική ομάδα να χάνει το καθαρό μυαλό της, οι γηπεδούχοι να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να φτάνουν ακόμα και σε διαφορά 7 πόντων (68-61) με το όνειρο της πρόκρισης να δείχνει πως απομακρύνεται, αφού η ΑΕΚ έπρεπε να καλύψει και το -10 της πρώτης αναμέτρησης.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι «κιτρινόμαυροι» θα περνούσαν ένα δύσκολο βράδυ, η αντεπίθεση ξεκίνησε άμεσα και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά.

Η Νίμπουργκ προηγήθηκε με 79-78, κάνοντας την αγωνία ακόμα μεγαλύτερη, όμως, από το σημείο εκείνο κι έπειτα, η ΑΕΚ έκανε το τέλειο παιχνίδι που οδήγησε τελικά στην μεγάλη πρόκριση.

Δημιουργώντας σταδιακά μια διαφορά, η αγωνία άρχισε να περνάει στη μεριά των γηπεδούχων. Με τρίποντο του Βασιλόπουλου και καλάθι του Γκριν στα 44’’ η ΑΕΚ ισοφάρισε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, φέρνοντας ακόμα και το σενάριο της παράτασης, ο Ρέι έκανε γρήγορα το 82-90 στα 34.4’’ και η συνέχεια ήταν δραματική.

Η ΑΕΚ πήγε σε βιαστική επίθεση και δεν τα κατάφερε, ο Χάρις έστειλε τον Πούρμπλα στις βολές και ο Τσέχος έκανε δώρο στην «Ένωση» αστοχώντας και στις δυο και στην τελευταία επίθεση, ο Κέβιν Πάντερ στο σουτ των… εκατομμυρίων ευστόχησε, στέλνοντας την ελληνική ομάδα στους «8» της διοργάνωσης.

Εκτός από το νικητήριο καλάθι ο Αμερικανός είχε συνολικά 9 πόντους με 4 ριμπάουντ, όμως, αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μάνι Χάρις που με 36 συνολικά πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ήταν ουσιαστικά αυτός που οδήγησε την ΑΕΚ στην πρόκριση. Από 11 πόντους σημείωσαν επίσης ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Ντούσαν Σάκοτα.

Για την Νίμπουργκ, ο Ρέι είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Χρούμπαν είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-42, 68-64, 82-93

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.